برنامه نویسی فلاتر را چگونه شروع کنیم ؟
فریم ورک برنامه نویسی فلاتر، یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین فریم ورک های برنامه نویسی طراحی شده بر پایه زبان برنامه نویسی دارت به حساب می آید که به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص و کلیدی، امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. از آنجایی که این فریم ورک به تازگی منتشر شده و به اندازه سایر زبان ها همچون جاوا، پایتون و پی اچ پی شناخته شده نیست، خیلی از افراد کاربرد های آن را نمی دانند. به خاطر داشته باشید که برای شروع برنامه نویسی فلاتر، شما باید یک سری پیش نیاز های خاص را داشته باشید. داشتن یک سری پیش نیاز های خاص به شما اجازه می دهد تا به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به طی کردن روند یادگیری اقدام نمایید. امروز ما قصد داریم تا در مورد فریم ورک برنامه نویسی Flutter با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
معرفی زبان برنامه نویسی دارت
قبل از پرداخت به مباحث مربوط به فریم ورک برنامه نویسی فلاتر، بیایید تا زبان برنامه نویسی دارت را مورد بررسی قرار دهیم. به صورت کلی، دارت یک زبان برنامه نویسی توسعه داده شده توسط گوگل به حساب می آید. این زبان برنامه نویسی شی گرا بوده و برای اولین بار در سال 2011 در اختیار برنامه نویسان قرار گرفته است. به خاطر داشته باشید که نسخه پایدار یا استیبل این زبان برنامه نویسی هم اکنون در بهترین حالت ممکن قرار گرفته است. این زبان برنامه نویسی بر پایه C و C++ طراحی شده است. همین مسئله هم باعث شده تا شما بتوانید با خیال راحت نسبت به استفاده از آن اقدام نمایید. افرادی که با جاوا، پی اچ پی، سی پلاس پلاس یا سی کار کرده اند به راحتی می توانند این زبان را نیز درک نمایند.
به خاطر داشته باشید که دارت کاربرد های زیادی دارد. شما می توانید این زبان برنامه نویسی را در جهت انجام پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار دهید. از آنجایی که نحوه عملکرد دارت و نحوه بررسی کد ها توسط این زبان برنامه نویسی، کمی پیچیده است، استفاده از آن در برخی از پروژه ها نتایج مطلوبی را به همراه ندارد. ولی در صورتی که شما آن را همراه با یک سری فریم ورک های خاص مورد استفاده قرار دهید، به راحتی می توانید نتایج مطلوبی را دریافت کنید. دارت بر روی محیط های مختلفی اجرا می شود. محیط هایی همچون ماشین های مجازی، سیستم عامل های متنوع و غیره از جمله مهم ترین موقعیت هایی هستند که شما می توانید دارت را بر روی آنها اجرا نمایید. به خاطر داشته باشید که یادگیری دارد یک مسئله مهم برای شروع یادگیری برنامه نویسی فلاتر به حساب می آید.
معرفی فریم ورک برنامه نویسی فلاتر
حال که با دارت آشنا شدیم، بیایید تا به سراغ flutter برویم. فریم ورک برنامه نویسی فلاتر یک فریم ورک طراحی شده بر پایه زبان برنامه نویسی دارت به حساب می آید. این فریم ورک ویژگی های مثبت زیادی را در خود جای داده است. همین ویژگی های مثبت هم باعث شده اند تا استفاده از آن در پروژه های مختلف، نتایج مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد. جالب است بدانید که این فریم ورک هم از مباحث شی گرایی پشتیبانی می کند. در واقع، اگر شما به دنبال یادگیری فلاتر هستید، حتما باید با مفاهیم مهم و اصلی شی گرایی پشتیبانی شده توسط دارت آشنایی کامل داشته باشید. در غیر این صورت، احتمال اینکه با مشکلات جدی مواجه شوید افزایش پیدا می کند. برخی از مفاهیم مهمی که توسط برنامه نویسی فلاتر مورد استفاده قرار می گیرد عبارت اند از مباحث مهمی همچون پلی مورفیسم، ارث بری و کپسوله سازی. جالب است بدانید که در دنیای برنامه نویسی فلاتر، کد ها ساده نوشته می شوند.
شاید در نگاه اول شما با فایلی مواجه شوید که چند صد یا چند هزار خط کد را در خود جای داده است. ولی، در واقع این زبان برنامه نویسی ویژگی های مثبت و فوق العاده زیادی داشته و همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از آن رایج شود. این فریم ورک برای اولین بار در سال 2017 معرفی شد. اصلی ترین کاربرد آن مربوط به طراحی برنامه های مخصوص موبایل بود ولی، شما می توانید آن را در جهت طراحی و ساخت برنامه های مخصوص وب، کامپیوتر و آی او اس هم مورد استفاده قرار دهید. داشتن این ویژگی باعث شده تا برنامه نویسان با خیال راحت در جهت اجرای پروژه های مهم خود بتوانند به فلاتر اعتماد نمایند. با اینکه این فریم ورک همواره در حال ارتقا است، یادگیری آن به شما کمک می کند تا نیاز های پروژه را خیلی راحت تر رفع کنید. توصیه ما به شما استفاده از آخرین نسخه منتشر شده می باشد.
ویژگی های مثبت فریم ورک برنامه نویسی فلاتر
شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که مهم ترین ویژگی های مثبت فریم ورک برنامه نویسی فلاتر چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که یادگیری برنامه نویسی Flutter فعالیت نسبتا ساده و راحتی به حساب می آید. افراد تازه وارد به راحتی با فلاتر خو گرفته و با استفاده از آن می تواند پروژه های متنوعی را اجرا نمایند. جدا از این مسئله، داشتن کامپایلر قوی و قدرت عملکردی بالا به عنوان دیگر ویژگی مثبت فلاتر به حساب می آید. با استفاده از این فریم ورک شما به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی می توانید نسبت به طراحی کد ها و برنامه های مختلف اقدام نمایید. در ضمن، سرعت توسعه اپلیکیشن و برنامه با استفاده از این برنامه به شدت بالا می باشد. داشتن سرعت بالا به این زبان اجازه داده تا محبوبیت زیادی هم به دست آورد.
همه ابزار هایی که شما برای یادگیری برنامه نویسی فلاتر به آنها نیاز دارید، رایگان هستند. در نتیجه، شما با خیال راحت می توانید نسبت به یادگیری این فریم ورک اقدام نمایید. در ضمن، شما باید به این مسئله هم توجه داشته باشید که فلاتر بر روی همه سیستم عامل ها اجرا می شود. یعنی شما یک بار کد می نویسید و کد نوشته شده خود را بر روی ویندوز، مک، لینوکس، وب، آی او اس و اندروید اجرا می کنید. فلاتر به شما اجازه می دهد تا خروجی های متنوعی را برای پلتفرم های مختلف دریافت کنید. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از فلاتر در پروژه های مختلف مهم شود. البته که این زبان برنامه نویسی می تواند شما را با یک سری چالش های خاص نیز مواجه کند. گاهی اوقات مباحث OOP می توانند کمی گیج کننده و دشوار شوند.
چرا باید فریم ورک برنامه نویسی فلاتر را یاد بگیریم؟
قبل از اقدام در جهت یادگیری برنامه نویسی فلاتر، خیلی از افراد با یک سوال مهم مواجه می شوند: اصلا چرا باید فلاتر را یاد بگیریم؟ پاسخ به این سوال کمی دشوار است. بالاخره افراد برای شروع برنامه نویسی، می توانند دلایل مختلفی داشته باشند. یک سری از افراد به دنبال کسب درآمد بوده و دوست دارند تا از طریق برنامه نویسی و کار در خانه، این پروسه را به اتمام برسانند. ولی همیشه یادگیری برنامه نویسی مربوط به پول نیست. گاهی اوقات افراد به دنبال مهاجرت هستند و به دنبال یک تکنولوژی خوب در جهت انجام این کار می گردند. به خاطر داشته باشید که فلاتر تازه وارد است. در مقایسه با زبان هایی همچون پایتون که چندین سال در بازار حضور داشته اند، فلاتر هنوز به خوبی شناخته نشده است.
در نتیجه، استفاده از برنامه نویسی فلاتر به شما اجازه می دهد تا نیاز های خود را در بهترین حالت ممکن رفع نمایید. جالب است بدانید که این فریم ورک ساده است و شما می توانید آن را در جهت راه اندازی استارت آپ های مختلف مورد استفاده قرار دهید. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از فلاتر و دارت در دنیای امروزی ما به مسئله ای مهم و کلیدی تبدیل شوند. در ضمن، با یادگیری فلاتر، شما می توانید یک بار کد بنویسید و کد نوشته شده را بر روی پلتفرم های مختلفی اجرا کنید. این مسئله به شما اجازه می دهد تا به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به رفع نیاز های خود اقدام نمایید. در نتیجه، اگر شما هم به دنبال دریافت بیشترین سطح بازدهی ممکن از دنیای برنامه نویسی هستید، استفاده از فلاتر همواره نتایج مطلوبی را برایتان به همراه خواهد داشت.
پیش نیاز های فلاتر کدام اند؟
قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی Flutter، شما باید به پیش نیاز های این فریم ورک هم دسترسی داشته باشید. آشنایی کامل با پیش نیاز ها به شما اجازه می دهد تا به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به رفع نیاز های خود اقدام نمایید. اولین پیش نیاز فلاتر دارت می باشد. بدون یادگیری کامل دارت امکان یادگیری فلاتر نیز وجود نخواهد داشت. خیلی از مباحثی که در دنیای دارت آموخته می شوند، به صورت مستقیم بر روی فلاتر تاثیر گذار هستند. بدون یادگیری موارد خاصی همچون شی گرایی و کلاس ها و Constructor ها، امکان کار با فلاتر نیز وجود ندارد.
پس از یادگیری دارت، شما باید کمی بر روی الگوریتم کار کنید. دانشگاه های سراسر جهان، به دانشجویان ورودی زبان های برنامه نویسی سخت و قدیمی همچون سی و سی پلاس پلاس را آموزش می دهند. علت این امر چیست؟ علت این امر مربوط به یادگیری الگوریتم است. زمانی که شما ذهنیت یک برنامه نویس را درک کنید، به راحتی می توانید همه زبان ها را مورد استفاده قرار دهید. پس، بهتر است که حتما الگوریتم های برنامه نویسی را درک کنید و مثل یک برنامه نویس واقعی فکر کنید.
دیگر مسئله مهمی که قبل از اقدام در جهت یادگیری برنامه نویسی فلاتر شما باید به آن توجه داشته باشید، زبان انگلیسی است. با یادگیری کامل زبان انگلیسی شما خیلی راحت تر مباحث مربوط به فلاتر را درک می کنید. با اینکه یادگیری انگلیسی یک مسئله ضروری در روند آموزش به حساب نمی آید ولی، یادگیری آن به شما کمک می کند تا خیلی راحت تر در دوره های آموزشی مختلف شرکت کنید. پس، اگر شما هم به دنبال فلاتر هستید، بهتر است که همه این پیش نیاز ها را رعایت نمایید.
نکات مهم در جهت یادگیری فریم ورک برنامه نویسی فلاتر
هنگامی که شما پیش نیاز های یادگیری فریم ورک برنامه نویسی فلاتر را آموختید، نوبت به خود این فریم ورک می رسد. به صورت کلی، فلاتر اجزا و قسمت های مختلفی دارد. بسته به دوره آموزشی که شما قصد شرکت در آن را دارید، اجزایی که یاد می گیرید هم تغییر پیدا می کنند. به خاطر داشته باشید که در فلاتر، هر چیزی یک ویجت است. ویجت یا ابزارک، به آیتم های خاصی گفته می شوند که در صفحه نمایش داده شده و یا اینکه در جهت مرتب کردن مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا در دوره های آموزشی، مهم ترین ویجت ها در اختیار کاربران قرار می گیرند. ویجت هایی که همچون Center، Container و Text از جمله اولین ویجت هایی هستند که کاربران آنها را فرا خواهند گرفت.
پس از یادگیری فلاتر به صورت مقدماتی، شما باید با مطالعه داکیومنت یا مقالات رسمی منتشر شده توسط تیم توسعه دهنده این فریم ورک، ویژگی های جدید تر آن را مورد بررسی قرار دهید. به خاطر داشته باشید که فقط شرکت در کلاس های flutter و پشت سر گذاشتن مباحث مقدماتی برای دریافت بیشترین بازدهی از این فریم ورک کافی نیست. شما باید موارد آموزشی متعددی را مد نظر خود قرار دهید تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید.
کلام آخر
همانطور که در مقاله امروز ما مشاهده کردید، فریم ورک برنامه نویسی فلاتر، یکی از شناخته شده ترین و محبوب ترین فریم ورک های به کار رفته در جهت طراحی برنامه های مختلف به حساب می آید که به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص و کلیدی، به شدت محبوب شده است. شما می توانید این فریم ورک را در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار دهید. همین مسئله هم باعث شده تا خیلی از کاربران نسبت به استفاده از آن علاقه زیادی نشان دهند. به خاطر داشته باشید که برای یادگیری فلاتر، شما حتما باید از بهترین و قوی ترین دوره های آموزشی طراحی شده در این زمینه استفاده نمایید. با استفاده از بهترین دوره های آموزشی، شما می توانید روند یادگیری را سریع تر کنید. تجربه مدرس و کیفیت آموزش از جمله مواردی هستند که می توانند به صورت مستقیم بر روی یک دوره آموزشی تاثیر گذار باشند. بهتر است که مدت زمانی را صرف تحقیق در مورد بهترین مدرسین ایرانی بکنید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید