چگونه برنامه نویس بازی شویم ؟
چگونه میتوان به یک برنامه نویس بازی تبدیل شد؟
در عصر حاضر صنعت بازی یکی از صنعت های رو به رشد به شمار میآید و در سرتاسر جهان چیزی نزدیک به ۲.۸ میلیارد نفر تحت عنوان گیمر در این صنعت مشغول به فعالیت هستند. یادگیری یک حرفه یا مهارت در زمینه توسعه بازیهای ویدیویی میتواند برای افرادی که علاقه خاصی دارند تا به عنوان یک برنامه نویس بازی فعالیت کنند می تواند بسیار مفید و جذاب باشد. هدف اصلی ما در این مقاله این است که اطلاعات مفید و جامعی را در مورد بهترین گزینههای شغلی در طراحی بازی و چگونگی تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بازی در اختیارتان قرار دهیم.
در فرایند توسعه بازی مهمترین موضوع برخوردار بودن برنامه نویس بازی از مهارت فنی و خلاقانه برای تولید این بازیهای ویدیویی است. توسعه بازی شامل مراحل مختلفی همچون طراحی گرافیک، ویژگیهای هوش مصنوعی و مکانیک بازی، ساخت مفهوم، آزمایش، عیب یابی کارهای در حال انجام و در نهایت انتشار بازی است. علاوه بر آن امکان طراحی بازی در اندازه کوچک و یا بزرگ وجود دارد که این مورد کاملاً دلخواه است. برای اینکه فرایند توسعه بازی توسط برنامه نویس بازی آغاز شود الزامی به نوشتن کد وجود ندارد. طراحی و ساخت عناصر و اشیای بازی توسط طراحان گرافیکی انجام میشود. توسعه دهندگان و برنامه نویسان بازی نیز بر روی جنبههای مختلف برنامه نویسی آن تمرکز میکنند. در نهایت آزمایش کنندگان بازی بر روی این موضوع نظارت میکنند که آیا بازی ساخته شده مطابق با انتظار کار میکند یا خیر؟
چه کسی میتواند یک برنامه نویس بازی شود؟
آنچه که در زمینه توسعه بازی بسیار حائز اهمیت است خلاقیت و اشتیاق برنامه نویس بازی یا بازی ساز است. در عصر حاضر تکنولوژی و فناوری پیشرفت چشمگیری داشته است.گسترش بازیهای الکترونیکی نیز توانسته است در این میان جایگاه خوبی را از آن خود کند. بر اساس یک گزارش رسمی مشخص شده است که بازی آنلاین یک فرصت تجاری عالی برای بسیاری از کشورها می باشد. بازی سازی می تواند درآمد میلیارد دلاری برای کشورهایی که در زمینه توسعه و برنامه نویسی بازی فعالیت دارند به ارمغان آورد. بر اساس گزارشی دیگر بخش بازی به علت نفوذ بالا و تعاملی که با تلفن همراه دارد به همراه آگاهی بالای کاربران در آینده رشد قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. بازیهای ویدیویی برای افراد مختلف و در هر رده سنی جذاب و جالب توجه است. کسانی که از توانایی فنی عالی برخوردار هستند و درک دقیقی از سیستمهای بازی دارند میتوانند در بازیها چشم اندازهای فوق العادهای را بیابند.
به طور معمول برنامه نویس بازی جنبههای مختلفی را در یک بازی ویدیویی می گنجاند و به نوعی به آن بازی ویدیویی جان می بخشد. کسانی که در زمینه توسعه بازیهای ویدیویی فعالیت دارند به افراد کمک میکنند که درک درست و واقعی از بازی داشته باشند. توسعه دهندگان بازی در واقع در یک بازی ویدیویی ویژگیهایی را ایجاد میکنند که آن بازی برای کاربران و کسانی که بازی را انجام میدهند قابل استفاده باشد. کدی که توسط توسعه دهندگان بازی نوشته میشود در واقع به رایانه و یا سیستم دستور میدهد که بازی را اجرا کند تا کاربر بتواند به راحتی آن بازی را انجام دهد. توسعه دهندگان بازی یا همان بازی سازان علاوه بر طراحی و تولید بازی ویژگیهای ضروری نیز برای آن طراحی میکنند.
یک برنامه نویس بازی علاوه بر برنامه نویسی چه کارهایی انجام می دهد؟
انجام بررسیهای لازم و تست بازیها نیز از جمله کارهای مهم دیگری است که توسط یک برنامه نویس بازی و توسعه دهنده انجام میشود. در توسعه یک بازی آنچه که از اهمیت بالایی برخوردار است توجه به سطح بازی، گرافیک، در نظر گرفتن پاداشها، درگیر شدن یک بازیکن با بازی و به نوعی جذب شدن به آن است. بنابراین یک فرد توسعه دهنده بازی یا بازی ساز باید به این موارد توجه لازم را داشته باشد تا بتواند بازی ویدیویی جذابی طراحی کند. از مهمترین حوزههایی که یک سازنده بازی بر روی آنها کار میکند میتوانیم به جنبه بصری، رابط کاربری، منطق بازی و هوش مصنوعی آن اشاره کنیم. طراحی یک بازی و توسعه آن نیازمند تیمی حرفهای و کاربلد از متخصصان در این حوزه است. یک ایده در زمینه طراحی بازیهای ویدیویی ممکن است چیزی حدود یک سال زمان ببرد تا کامل شود.
اگر بخواهیم مهم ترین فرایند هایی را که در توسعه یک بازی ویدیویی دخیل هستند به شما معرفی کنیم میتوانیم موارد زیر را برای آن نام ببریم:
برنامه نویسی، بومیسازی، متحرک سازی شخصیتهای بازی و اشیا، نحوه عملکرد یک بازی، توسعه ظاهر بازی، تولید صدا، تست و تولید و ویرایش آن.
چه مراحلی برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بازی یا برنامه نویس بازی وجود دارد؟
از جمله مهمترین مراحلی که برای تبدیل شدن به برنامه نویس بازی باید انجام دهید این است که مهارتهای مهندسی نرمافزار خود را توسعه دهید. توسعه مهارتهای داستان سرایی و تقویت مهارتهای فیزیک و ریاضی نیز از دیگر مراحلی هستند که یک توسعه دهنده بازی باید آنها را پشت سر بگذارد. یک توسعه دهنده بازی برای برنامه نویسی بازی باید از مهارتهای خاص برخوردار باشد و مسئولیتهای خود را بداند. برای توسعه مفهوم یک بازی تمامی افرادی که تحت عنوان توسعه دهندگان بازیهای ویدیویی شناخته میشوند باید با هم در همه زمینهها همکاری لازم را داشته باشند. تمامی این افراد با یکدیگر تعامل دارند و جدولهای زمانی پروژه را دنبال میکنند تا در نهایت یک بازی مناسب و خوب را طراحی و تولید کنند.
آن دسته از بازیسازان که فعالیت آنها ترکیبی از طراحی و توسعه است بهتر است که در رشتههایی نظیر هنر و طراحی بازی، انیمیشن، طراحی گرافیک و رسانههای تعاملی مدارک لازم را داشته باشند. دوره های که توسط انجمن توسعه دهندگان بازیهای مستقل ارائه میشوند در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند و توسعه دهندگان بازیها میتوانند این دورهها را بگذرانند و مدرک معتبر دریافت کنند. یکی دیگر از راههایی که برای ورود به عرصه تولید بازی وجود دارد کار به عنوان تکنسین است. برای این موقعیت به مدرک عالی نیازی نیست. و اگر درک کافی از سبکهای متنوع بازیها و تجربه قابل توجه آنها داشته باشید میتوانید وارد این حرفه شوید. برای مثال چند مورد از نرم افزارهایی که باید یک برنامه نویس بازی تخصص کافی در آن داشته باشد آشنایی با برنامه نویسی یونیتی و داشتن تخصص و مهارت لازم در برنامه نویسی با سی شارپ است.
برنامه نویس بازی چه مهارتهایی باید داشته باشد؟
خلاقیت یکی از مهارتهای مهمی است که یک برنامه نویس بازی باید از آن بهرهمند باشد و بتواند برای مشکلات پیچیدهای که در برخی از بازیها وجود دارد راههای جدیدی را معرفی کند. توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران نیز یکی از این مهارتهاست که میتواند کتبی یا شفاهی باشد. در واقع این مهارت برای کمک کردن به افراد دیگر و برای درک مطالب فنی بسیار مهم است. سازگاری مهارت دیگری است که توسعه دهندگان باید این قابلیت را داشته باشند. چرا که صنعت بازیهای ویدیویی در هر لحظه شاهد تغییرات گستردهای است و همواره تغییر میکند. فناوریهای جدیدی که ظهور میکنند بر روند توسعه بازیهای ویدیویی بسیار تاثیرگذار هستند. حل مسئله برای یک توسعه دهنده بازی مهارت بسیار مهمی به شمار میآید. چرا که به کمک آن میتوانند با تجزیه و تحلیل و قضاوت صحیح مسائل را حل نمایند. کار تیمی برای توسعه دهندگان بازیها و برای رسیدن به اهداف مشترک بسیار با اهمیت است. همکاری میان توسعه دهندگان و تعامل موثر میان آنها باعث تبادل نظر و ارائه بازخوردهای مثبت و مفید میشود.
یک توسعه دهنده بازی چه وظایف و مسئولیتهایی را بر عهده دارد؟
یک برنامه نویس بازی وظایف و مسئولیتهای مختلفی را بر عهده دارد و این کار به اندازه سازمانی که در آن مشغول به فعالیت است و تخصص آن بستگی دارد. در سازمانهای بازی سازی کوچک معمولاً روی فرایندها یی که در چرخه حیات یک بازی میتواند اتفاق بیفتد کار میکنند. اما در سازمانهای بازی سازی که مشهورتر و برجستهتر هستند بر روی یک عنصر دقیق از بازی تمرکز میکنند و یک نقش تخصصی برای آن در نظر میگیرند.
وظایف اصلی و روزانه یک برنامه نویس بازی شامل موارد زیر است:
– ایدههای بصری را تبدیل به کد نماید.
– برای طراحی بازی ایدههای جدید طراحی کند و آنها را توسعه دهد.
– تعامل سازنده با تولید کنندگان، هنرمندان و تحلیلگران کیفیت داشته باشند.
– بر ثبات بازی در سراسر سیستم عامل نظارت نمایند.
– ارزیابی کد موجود و پیشنهاد کردن بهبودهایی برای بازی.
– متحرک سازی شخصیتهای بازی و اشیا
– مستند کردن مشخصات فنی.
– عناصر صوتی و تصویری بازی را کنترل نمایند.
– برطرف کردن مشکلاتی که ممکن است به وجود آید.
– حفظ کردن کیفیت بازی با طراحی رویههای مختلف اعتبارسنجی و تستهای واحد.
راهنمای گام به گام برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بازی
تجزیه و تحلیل بازیهای ویدیویی
شناخت انواع بازیهای ویدیویی و آشنایی با اجزای مختلف آنها یکی از مهمترین ویژگیها و موضوعات برای طراحی بازیهای ویدیویی است. در حین انجام بازی به مطالعه جنبههای مختلف بازی بپردازید و آنچه را که برنامه نویس بازی را به تصمیم گیریهای ویژه سوق داده است پیدا کنید. به طور دقیق به چهارچوب بازی توجه کنید و بر چگونگی پیشرفت آن نظارت داشته باشید. در واقع با انجام یک بازی ویدیویی میتوان درک درستی از چگونگی کار کردن آن بازی پیدا کرد و با ویژگیهای آن بازی و تعامل این ویژگیها در درون بازی آشنا شد.
آشنایی با زبان کامپیوتر و برنامه نویسی
بازیهای ویدیویی دارای کدی مخصوص هستند که بازی بر اساس آن برای سیستم و یا کامپیوتر اجرا میشود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در توسعه نرمافزار، آشنایی با زبانهای برنامه نویسی بسیار مهم و با اهمیت است. زبان برنامه نویسی به نحوی مسئول چگونگی تعامل با پلتفرمهای مختلف بازی و تجربه ما با آنها نیز است. کد نوشته شده اگر خوب و درست باشد فرد میتواند یک بازی ویدیویی را به طور مداوم و روان تجربه و بازی کند. در واقع هدف اصلی و مهم هر ناشر بازی تجربه بازی روان و مداوم توسط بازیکن است.
رسیدن به این هدف امکانپذیر است به شرطی که برنامه نویس بازی به خوبی با موتورهای بازی محبوب آشنایی داشته و به زبانهای برنامه نویسی همچون C ++ ، LUA، Java و … تسلط داشته باشند. آشنایی با برنامه نویسی شارپ و برنامه نویسی یونیتی نیز در ساخت برنامهها و بازیهای ویدیویی بسیار با اهمیت هستند. فرد توسعه دهنده بازی باید از معماری سیستم و تغییراتی که در پیادهسازی درونی سرور انجام میشود آگاهی لازم را داشته باشد. بهرهمند بودن از دانش توسعه پایگاه داده باoracle ، MS SQL و MYSQL نیز بسیار مفید است. برنامه نویسی در یک استودیو بازی نیازمند تجربه زیاد است. همچنین شما میتوانید در دنیای بازیهای موبایلی کم هزینه و بازیهای مستقل نیز جایگاه خودتان را پیدا کنید و موفقیت چشمگیری به دست آورید. اگر میخواهید که مهارت زیادی کسب کنید میتوانید دانش خودتان را در مورد زبانهای مختلف برنامه نویسی و سایر موتورهای بازی افزایش دهید و به عنوان یک دارایی با خود داشته باشید تا در زمان درست از آنها استفاده کنید.
کسب مدرک
کارفرمایان در استخدام برنامه نویس بازی معمولاً به گواهینامه یا مدرک این افراد توجه ویژهای دارند. چرا که این افراد آشنایی خوبی با پیشینههای علمی لازم برای توسعه بازی دارند. بنابراین دریافت مدرک لیسانس در مهندسی نرمافزار یا علوم کامپیوتر میتواند بسیار مفید باشد و یک مزیت مهم برای استخدام به شمار آید. داشتن گواهی یا تکمیل یک برنامه مربوطه در کنار استعداد و مهارت بالا میتواند نشان دهد که فرد از پایه محکم و دانشی دقیق در این زمینه برخوردار است و میتواند کار خود را به نحو احسن انجام دهد.
آموختن راهبرد های داستان سرایی
آشنایی با استراتژیهای روایت یک بازی و یا درک داستان سرایی خطی و غیرخطی برای یک برنامه نویس بازی بسیار مهم است. بسیاری از شرکتهای بازی برای اینکه داستانهایی را برای یک بازی طراحی و یا توسعه دهند از نویسندگان ماهر کمک میگیرند. علاوه بر آن برای توسعه نسخههای جدید کمیکها، رمانها و فیلمها نیز استخدام نویسنده بسیار مفید است. بنابراین بهتر است که برنامه نویس بازی با این راهبرد نیز آشنایی خوبی داشته باشد تا در نهایت بتواند یک بازی خوب را طراحی و تولید کند.
توسعه مهارتهای فیزیک و ریاضی
مهارت کدنویسی یکی از مهمترین مهارتها برای برنامه نویس بازی است. برای کدنویسی شما ابتدا باید با مفاهیم اولیه و اصلی فیزیک و ریاضی آشنایی داشته باشید تا بتوانید کد نویسی خوبی انجام دهید و یک بازی خوب و روان را طراحی کنید. داشتن دانش ریاضی برای ایجاد معادلات و هدایت رایانه به شیوه ای خاص بسیار ضروری است. به عنوان مثال در برنامه نویسی انیمیشن فرد باید دانش بالایی در انتگرال، حساب دیفرانسیل، جبر خطی و مثلثات داشته باشد. دانش فیزیک نیز به فرد توسعه دهنده بازی کمک میکند که به درک درستی از مفاهیم فیزیک همچون اینرسی، ترمودینامیک و جرم برسد.
طراحی یک نمونه کار
آنچه که برای یک فرد برنامه نویس بازی بسیار حائز اهمیت است و به نوعی آینده او را در این حوزه تعیین میکند طراحی یک نمونه کار و توسعه دادن آن است. در واقع با ساخت یک نمونه کار فرد تجربه عالی به دست میآورد و میتواند توجه برخی از استودیوهای بزرگ بازی را به سمت خود جلب نماید. شما میتوانید در مراحل ابتدایی یک نمونه کار ساده مثلاً یک بازی ساده و روان را طراحی کنید و سپس بازیهای پیچیدهتر را بسازید. شما میتوانید بازیهای طراحی شده را به مجموعه خودتان اضافه کنید و با تهیه اسکرین شاتهایی از صفحههای مختلف بازی و در اختیار قرار دادن آنها به کارفرمایان این فرصت را در اختیارشان قرار دهید که بتوانند ارزیابی کاملی از بازی شما داشته باشند. برای امتحان کردن بازی نیز بهتر است لینکهای نرمافزاری نصب بازی را قرار دهید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید