برنامه نویسی بازی های کامپیوتری را چگونه شروع کنیم ؟
آیا شما هم به دنبال فعالیت در زمینه برنامه نویسی بازی هستید؟ حتما می دانید که در حال حاضر تیم های زیادی در این زمینه فعالیت کرده و خدماتشان را با تعرفه های متنوعی در اختیار کاربران قرار می دهند. به صورت کلی، برنامه نویسی بازی یکی از محبوب ترین و پر درآمد ترین شاخه های برنامه نویسی به حساب می آید که به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص و کلیدی، اهمیت زیادی به دست آورده است. برنامه نویسان بازی هم به صورت فریلنسینگ و هم به صورت استخدامی مشغول به کار شده و نسبت به کسب درآمد اقدام می نمایند. با توجه به محبوبیت بازی های کامپیوتری و موبایلی در دنیای امروزی ما، فعالیت در زمینه برنامه نویسی و ساخت بازی های کامپیوتری به مسئله ای مهم تبدیل شده است. امروز ما قصد داریم تا در مورد برنامه نویسی بازی با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
معرفی شاخه برنامه نویسی بازی
بیایید تا کارمان را با معرفی برنامه نویسی بازی به صورت دقیق شروع کنیم. به صورت کلی، بازی سازی یکی از پیچیده ترین و محبوب ترین شاخه های برنامه نویسی به حساب می آید. در جهت فعالیت در زمینه ساخت و طراحی بازی، شما لزوما نباید نسبت به یادگیری برنامه نویسی اقدام نمایید. ولی، در جهت پیشرفت در این شاخه حتما باید با نکات مهم و پیچیده برنامه نویسی آشنا شوید. به خاطر داشته باشید که این شاخه از برنامه نویسی می تواند به شدت پیچیده و دشوار شود. چرا که شما همواره باید المان ها و الگوریتم های پیچیده ای را مورد استفاده قرار دهید. مخصوصا اگر شما به دنبال استفاده از یک موتور بازی سازی نیستید و قصد یادگیری بازی سازی با استفاده از یک زبان خاص را دارید، حتما باید این موارد را مد نظر خود قرار دهید.
اگر بخواهیم نحوه عملکرد یک کامپیوتر عادی را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که یک کامپیوتر در ابتدا ورودی را دریافت کرده، با استفاده از واحد پردازش مرکزی آن را مورد بررسی قرار داده و در نهایت خروجی را در اختیار شما قرار می دهد. این پردازش در هنگام طراحی برنامه های عادی که نیاز به رندر شدن ندارند، یک مسئله ساده به حساب می آید. ولی، در زمان طراحی و ساخت بازی های مختلف شما همواره در حال آنالیز و بررسی اطلاعات ورودی مختلف هستید. همین مسئله هم باعث شده تا استفاده از مباحث پیچیده و پیشرفته برنامه نویسی به مسئله ای مهم و کلیدی تبدیل شود. مسئله ای که با توجه به آن شما خیلی راحت تر می توانید مباحث پیچیده مربوط به بازی سازی را درک نمایید.
بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت بازی کدام است؟
به صورت کلی در حال حاضر زبان های برنامه نویسی زیادی وجود دارند که شما می توانید آنها را در جهت طراحی و ساخت بازی های مختلف به کار گیرید. زبان های به کار رفته در جهت طراحی بازی، زبان های سطح بالا بوده و انسان ها به راحتی می توانند بر روی آنها تسلط پیدا نمایند. به خاطر داشته باشید که در آینده احتمال اینکه بهترین زبان برنامه نویسی برای بازی تغییر پیدا کند، وجود خواهد داشت. ولی از نظر آماری، محبوب ترین و قوی ترین بازی های برنامه نویسی با استفاده از زبان های سی پلاس پلاس، سی شارپ و آبجکتیو سی طراحی شده اند. برخی از بازی های شناخته شده و محبوب نیز با استفاده از جاوا ساخته شده و در اختیار مشتریان قرار گرفته اند. از جمله این بازی های شناخته شده می توان به ماینکرفت و اکثر بازی های اندرویدی اشاره کرد.
به خاطر داشته باشید که شما می توانید از زبان های پیچیده، سخت و سطح پایین هم در جهت بازی سازی استفاده نمایید. استفاده از این زبان ها نه تنها پیچیدگی پروژه مورد نظر شما را دو برابر می کند، بلکه گاهی اوقات باعث می شود تا شما به نتیجه دلخواه نیز دسترسی پیدا نکنید. به همین علت، بهتر است که همواره زبان های سطح بالا را مورد بررسی قرار دهید. زبان هایی همچون پایتون هم می توانند گزینه خوبی در جهت طراحی بازی های مختلف به حساب بیایند. پایتون به گونه ای طراحی شده تا با داشتن دستور زبانی ساده، برای برنامه نویسان و بازی سازان تازه وارد گزینه ای فوق العاده به حساب بیاید. البته، شما باید فاکتور هایی همچون موتور بازی سازی را در هنگام انتخاب زبان مناسب برای طراحی بازی مد نظر خود قرار دهید.
چرا بازی سازی محبوب شده است؟
شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که چرا در دنیای امروزی ما برنامه نویسی بازی به شاخه ای محبوب و شناخته شده تبدیل شده است؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که برنامه نویسی بازی یکی از شاخه های سرگرم کننده به حساب می آید. زمانی که شما بر روی نرم افزار های عادی یا نرم افزار های تحت کنسول کار می کنید، چیزی برای تست کردن به صورت دقیق و تفریح ندارید. ولی برنامه نویسی بازی به اندازه انجام بازی های ویدیویی سرگرم کننده است. اکثر برنامه نویسانی که در این زمینه فعالیت کرده، حتی با وجود پیچیدگی و سختی کار زیاد به این شاخه علاقه داشته و همواره به توسعه بازی های مختلف علاقه نشان می دهند. جدا از این مسئله، درآمد بازی ساز های مختلف نسبتا بالا تر از دیگر شاخه های کاری می باشد.
در دنیای برنامه نویسی، مهارت و پیچیدگی پروژه های مختلف می تواند درآمد برنامه نویسان را مشخص نماید. ولی از آنجایی که برنامه نویسی بازی هم یکی از شاخه های دشوار و پیچیده به حساب می آید، در جهت دریافت بیشترین بازدهی ممکن از این شاخه کاری شما همواره باید به دنبال بروز کردن مهارت های خود باشید. در غیر این صورت، احتمال اینکه شما با مشکلات جدی مواجه شوید افزایش پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که بازی سازی می تواند به شهرت شما در دنیای برنامه نویسی کمک کند. در صورتی که شما یک ایده خلاقانه در جهت طراحی بازی در اختیار داشته باشید، به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی می توانید به درآمد بالا دسترسی پیدا نمایید.
روش های برنامه نویسی بازی
به صورت کلی، در حال حاضر چند راه مختلف برای برنامه نویسی بازی در جلوی پای کاربران قرار گرفته است. برنامه نویسی بازی های کامپیوتری یا باید به صورت دستی صورت گیرد، یا اینکه طراحان از موتور های بازی سازی استفاده نمایند. در زمان ساخت یک بازی بدون استفاده از موتور بازی سازی، شما همه چیز را باید به صورت دستی مدیریت نمایید. شما باید سرعت فریم، صفحات، ویژگی های صفحه، المان های موجود درون صفحه، شخصیت و فیزیک را به صورت دستی طراحی نمایید. حتما می دانید که تبدیل کردن مباحث مربوط به فیزیک واقعی به فیزیک کامپیوتری و شبیه سازی آنها در دنیای کامپیوتر یک مبحث فوق العاده دشوار به حساب می آید. به همین علت هم خیلی از افراد نسبت به استفاده از موتور های بازی سازی علاقه نشان می دهند.
موتور های بازی سازی می توانند روند برنامه نویسی بازی های کامپیوتری را ساده تر نمایند. با اینکه حتی با استفاده از یک موتور بازی سازی، شما همچنان با پروژه ای پیچیده و نسبتا دشوار مواجه هستید ولی، پیچیدگی پروژه تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند. امروزه دو موتور بازی سازی شناخته شده و قوی در بازار موجود است که شما با خیال راحت می توانید آنها را به کار گیرید. یونیتی و آنریل انجین به عنوان دو مورد از محبوب ترین موتور های بازی سازی شناخته شده اند. در صورت نیاز، شما می توانید دیگر موتور های طراحی شده در این زمینه را نیز مورد استفاده قرار دهید. موتور آنریل انجین از زبان سی پلاس پلاس پشتیبانی کرده و موتور یونیتی از زبان سی شارپ استفاده می نماید.
پیش نیاز های برنامه نویسی بازی
حال که مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا به سراغ پیش نیاز های برنامه نویسی بازی برویم. به صورت کلی، در جهت فعالیت در زمینه برنامه نویسی بازی شما باید یک سری پیش نیاز های خاص را در اختیار داشته باشید. اولین پیش نیاز مهم و پر اهمیتی که این روند را تحت تاثیر خود قرار می دهد مربوط به دانش برنامه نویسی است. دانش برنامه نویسی شما باید همواره در سطوح بالایی قرار گرفته باشد. در مرحله بعدی شما باید با الگوریتم های مختلف و ساختار ذهنی یک برنامه نویس بازی آشنایی داشته باشید. در صورتی که شما به دنبال استفاده از یک موتور بازی سازی هستید، باید زبان مخصوص آن موتور را نیز مورد بررسی قرار دهید.
در مرحله بعد برای دریافت بیشترین بازدهی ممکن از برنامه نویسی بازی های کامپیوتری شما باید به قطعات و سخت افزار مناسب دسترسی داشته باشید. سخت افزار یکی از مهم ترین مواردی است که می تواند سرعت طراحی بازی را تحت تاثیر خود قرار دهد. در جهت دریافت بیشترین بازدهی ممکن از این شاخه از برنامه نویسی، شما همواره باید از کارت های گرافیک قوی، 32 یا 64 گیگابایت رم و پردازنده های فوق العاده استفاده نمایید. در ضمن، برنامه نویسی بازی به وقت آزاد زیادی نیاز دارد. شما همواره باید مباحث آموخته شده را تمرین کنید و خود را برای راه اندازی پروژه های جدید تر آماده نمایید. در نهایت، ترکیب همه این موارد به شما کمک می کنند تا خیلی راحت و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به ساخت یک بازی در بهترین حالت ممکن اقدام نمایید.
نکات مهم برای فعالیت در این شاخه از برنامه نویسی
اگر شما هم به دنبال فعالیت در زمینه برنامه نویسی بازی هستید، حتما باید یک سری نکات خاص و ویژه را مد نظر خود قرار دهید تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید. اولین نکته مهم مربوط به کیفیت یادگیری موارد است. زمانی که شما در حال یادگیری برنامه نویسی بازی هستید، نباید ذهن خود را بر روی دیگر موارد قرار دهید. فرض کنیم که شما به دنبال یادگیری برنامه نویسی یونیتی هستید. یونیتی از زبان سی شارپ استفاده می کند. سی شارپ یک زبان شی گرا و انعطاف پذیر است که می تواند هم برای توسعه نرم افزار و هم ساختبازی های کامپیوتری به کار رود. زمانی که شما در حال یادگیری برنامه نویسی یونیتی هستید، نباید از سایر شاخه های برنامه نویسی همچون وب یا اندروید استفاده کنید. چرا که پیچیدگی مباحث باعث سردرگم شدن شما می شوند.
دیگر مسئله مهم و کلیدی که شما باید به آن توجه داشته باشید، مربوط به کیفیت دوره آموزشی است. شما همواره باید به دنبال استفاده از بهترین و قوی ترین دوره های آموزشی طراحی شده در زمینه برنامه نویسی بازی باشید. با استفاده از بهترین دوره های آموزشی شما می توانید روند یادگیری خود را تا حد قابل توجهی بهبود ببخشید. البته که با استفاده از بهترین و قوی ترین دوره های آموزشی، شما می توانید به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی از پشتیبانی اساتید و برنامه نویسان حرفه ای هم بهره مند شوید. در نتیجه، برای دریافت بیشترین بازدهی ممکن از این شاخه از برنامه نویسی، شما حتما باید به دنبال استفاده از خدمات بهترین تیم های فعال در این زمینه باشید.
اهمیت زبان انگلیسی برای ساخت بازی
شاید در برخی از شاخه های برنامه نویسی داشتن تسلط کامل بر روی زبان انگلیسی یک مسئله مهم به حساب نیاید ولی، در دنیای برنامه نویسی بازی آشنایی با زبان انگلیسی به صورت مقدماتی کافی نیست. شما همواره با چالش هایی مواجه می شوید که پاسخ آنها در سایت های ایرانی وجود ندارند. در چنین شرایطی، شما باید به دنبال استفاده از مراجع بین المللی و انگلیسی زبان در جهت از بین بردن مشکلات خود باشید. در ضمن، استفاده از زبان انگلیسی برای ساخت بازی می تواند به شما کمک کند تا مباحث آموزشی را نیز خیلی بهتر و راحت تر درک نمایید.
کلام آخر
در این مقاله ما سعی کردیم تا شما را با نکاتی مهم در جهت شروع یادگیری برنامه نویسی بازی آشنا کنیم. همانطور که گفته شد، این شاخه از برنامه نویسی دشوار بوده و می تواند چالش های متنوعی را بر سر راه شما قرار دهد. در هر صورت، اگر شما هم به دنبال دریافت بیشترین بازدهی ممکن از این شاخه از برنامه نویسی هستید، بهتر است که در سریع ترین زمان ممکن نسبت به شرکت در دوره های تخصصی طراحی شده در این زمینه اقدام نمایید. با استفاده از بهترین دوره های آموزشی، شما می توانید بیشترین بازدهی ممکن را نیز دریافت کنید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید