چگونه متخصص هوش مصنوعی شویم ؟
زمانی که حرف از هوش مصنوعی زده می شود، چه چیزی به ذهن شما می آید؟ خیلی از ما با شنیدن نام AI، به مباحث مختلفی فکر می کنیم. برخی ها به فکر تسخیر دنیا و نابودی انسان هستند و برخی هم به پیشرفت و آینده روشن فکر می کنند ولی، به نظر شما چند درصد مردم به فکر توسعه مدل هوش های مصنوعی و ورود به این حوزه برای کسب درآمد هستند؟ همه ما امروزه حداقل یک بار با مدل هایی همچون چت جی پی تی کار کرده ایم. قطعا قدرت این مدل از انواع هوش های مصنوعی خارق العاده است.
به نظر شما یک کارشناس فعال در حوزه ایجاد مدل های AI باید چه مهارت هایی داشته باشد؟ اصلا برای توسعه AI یا هوش های مصنوعی ما باید چه ابزار هایی را در اختیار داشته باشیم؟ امروز ما قصد داریم تا پروسه ورود به بازار کار به عنوان یک توسعه دهنده هوش مصنوعی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر شما هم به کسب درآمد از دنیای برنامه نویسی و کامپیوتر علاقه مند هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
هوش مصنوعی چیست؟
قبل از هر چیز، بیایید چیستی هوش مصنوعی و اهمیت این حوزه در زندگی را مورد بررسی قرار دهیم. Artificial Intelligence یا AI، یکی از جدید ترین حوزه های مربوط به برنامه نویسی به حساب می آید که مزایای زیادی را نیز در خود جای داده است. جدا از داشتن امکانات فوق العاده و راحت تر کردن زندگی انسان، این ابزار می تواند جهان را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. به هر سیستم هوشمندی که بتواند فکر کند و تصمیم گیری داشته باشد، یک مدل مخصوص AI گفته می شود.
قطعا توسعه مدل هوش های مصنوعی کار راحتی به حساب نمی آید. علاقه مندان به دنبال کردن این پروسه می توانند تکنیک های مختلفی را به کار گیرند. به صورت کلی، یک مدل حرفه ای از انواع هوش های مصنوعی می تواند کاربرد های زیادی داشته باشد. برخی از این مدل ها برای پردازش زبان به کار می روند و برخی هم می توانند تصاویر را تحلیل نمایند. بسته به شرایط، کاربرد ها و علایق شما، مدل های توسعه یافته در این زمینه متغیر خواهند بود. به خاطر داشته باشید که انواع هوش های مصنوعی را می توان با استفاده از تکنیک های مختلفی هم توسعه داد.
آیا هوش مصنوعی آینده شغلی خوبی دارد؟
در یک کلمه، بله! هوش مصنوعی جدید ترین و آینده دار ترین شاخه قرار گرفته در مهندسی کامپیوتر به حساب می آید. نیاز مردم و وابستگی آنها به مدل های جدید AI به صورت روزانه افزایش می یابد و همین مسئله هم باعث شده تا بازار به متخصصان و کارشناسان جدید نیاز داشته باشد. اگر شما هم به دنبال یک حوزه کاری پر درآمد و فوق العاده می گردید، Artificial Intelligence گزینه خوبی برایتان به حساب خواهد آمد.
البته، شما باید سختی های مسیر یادگیری این حوزه را نیز درک کنید. هوش های مصنوعی فقط با استفاده از تکنیک های برنامه نویسی ایجاد نمی شوند. کارشناسان فعال در این حوزه باید روی مباحث محاسباتی، ریاضیاتی و احتمال هم تسلط کافی داشته باشند. همه این موارد می توانند پروسه استفاده از مدل های نوین و جدید هوش های مصنوعی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
بررسی مهم ترین وظایف یک متخصص هوش مصنوعی
حتما شما هم از خود می پرسید که مهم ترین وظایف یک متخصص هوش مصنوعی چیست؟ افرادی که در این حوزه فعالیت می نمایند، می توانند مسئولیت های مختلفی را بر عهده بگیرند. یادگیری در مورد الگوریتم ها و کمک به توسعه آنها، اولین وظیفه مهم این افراد به حساب می آیند. کارشناسان دنیای AI باید به خوبی الگوریتم را بفهمند و تکنیک های جدیدی را برای توسعه یا بهینه سازی آن به کار گیرند.
جدا از این مسئله، آنها باید مدل های یادگیری ماشین را توسعه دهند. در برخی از پروژه ها، ما به ماشین هایی نیاز داریم که قابلیت یادگیری دارند و می توانند بر اساس داده های استخراج شده، یک سری گزارش ها و آمار های خاص را در اختیار کاربران بگذارند. آموزش سیستم ها و ایجاد مدل های جدید AI از جمله دیگر وظایف این افراد می باشد. البته که کارشناسان فعال در این حوزه باید دائما در حال یادگیری باشند و تکنیک های متنوعی را برای ارتقا مهارت های خود به کار گیرند.
یادگیری هوش مصنوعی از طریق دانشگاه
یکی از ساده ترین و سر راست ترین روش های ورود به بازار کار هوش مصنوعی، به استفاده از دانشگاه اشاره دارد. این پروسه ساده و سر راست است! در اولین مرحله شما باید در کنکور شرکت کنید و از این طریق، به رشته مهندسی کامپیوتر وارد شوید. در رشته مهندسی کامپیوتر یا مهندسی نرم افزار، شما با مباحث پایه ای ریاضیات و برنامه نویسی آشنا خواهید شد. پس از آن، نوبت به کارشناسی ارشد می رسد.
در مقطع کارشناسی ارشد شما می توانید گرایش را انتخاب کنید. قطعا گرایش علاقه مندان به دنیای هوش مصنوعی، باید همین موضوع باشد. در این گرایش افراد می توانند به صورت تخصصی روی مدل های مطرح شده در این زمینه تمرکز نمایند. هرچه مدل های به کار رفته در دنیای AI را بهتر یاد بگیرند، بازار کار برایشان بهتر خواهد بود. لازم به ذکر است که مدرک کارشناسی ارشد لزوما برای ورود به بازار کار توسعه مدل هوش های مصنوعی به کار نمی رود. در صورتی که شما به تحقیق در مورد هوش های مصنوعی علاقه مند هستید هم می توانید به سراغ دوره های دانشگاهی بروید. محقق های AI همواره در حال کمک به پیشرفت این حوزه هستند.
خودآموزی و فعالیت در حوزه Artificial Intelligence
دومین روش محبوب برای فعالیت در حوزه هوش مصنوعی به خود آموزی اشاره دارد. خیلی از هنرجویان به جای شرکت در دوره های تخصصی یا شرکت در دوره های دانشگاهی، ترجیح می دهند تا مباحث مطرح شده در دنیای هوش مصنوعی را به صورت شخصی فرا گیرند. به صورت کلی، خود آموزی یکی از روش های مطرح و حرفه ای موجود برای ورود به دنیای هوش مصنوعی به حساب می آید. این روش مزایای زیادی را در خود جای داده است. مثلا با استفاده از این تکنیک، شما دیگر هزینه ای را صرف یادگیری مهارت های مورد نیاز نمی کنید.
در عوض، شما باید مقدار زیادی وقت خود را صرف طراحی مسیر راه ورود به دنیای هوش مصنوعی نمایید. یافتن دوره های آموزشی آمار و احتمال و ریاضیات برای علاقه مندان به این حوزه، مسئله ای پیچیده و دشوار به حساب می آید. به خاطر داشته باشید که علاقه مندان به خودآموزی، در اولین مرحله باید نسبت به یافتن یک نقشه راه خوب اقدام نمایند و سپس با استفاده از همان ابزار مهارت هایشان را ارتقا دهند. در کل این پروسه چالش برانگیز بوده و خیلی مطلوب نیست.
مهارت های فنی مورد نیاز کارشناس هوش مصنوعی
البته که آشنایی با مهارت های فنی مورد نیاز هوش مصنوعی هم اهمیت زیادی خواهد داشت. از جمله مهارت های فنی مطرح شده در دنیای AI باید به مواردی همچون تسلط روی ریاضیات، جبر، آمار، احتمال و برنامه نویسی اشاره نمود. بیایید فرض کنیم که شما در حال کار روی یک پروژه حاوی شبکه های عصبی هستید. بدون محاسبات دیفرانسیل هیچ راهی برای حل مسائل موجود در جلوی پایتان وجود ندارد. پس آشنایی با تکنیک های ریاضیاتی، از جمله مواردی است که شما باید به آن توجه کنید. اکثر مدل های هوش مصنوعی با استفاده از دو زبان برنامه نویسی آر و پایتون تولید می شوند. این در حالی است که شما می توانید از زبان هایی همچون سی و سی پلاس پلاس هم برای دنبال کردن این پروسه استفاده نمایید.
مهارت های نرم مورد نیاز کارشناس هوش مصنوعی
جدا از مهارت های فنی، علاقه مندان به دنیای هوش مصنوعی باید یک سری مهارت های نرم را نیز در اختیار داشته باشند. مهارت های نرم بیشتر روی ساختار ذهنی و قابلیت های آن موثر است. در اولین مرحله، شما باید به یادگیری علاقه مند باشند و دائما مهارت های خود را ارتقا دهید. جدا از این مسئله، مهارت های حل مسئله شما هم روی این پروسه تاثیر زیادی می گذارد. هرچه مهارت های حل مسئله شما بهتر شود، بازدهی تان بالا تر خواهد رفت. البته که توانایی همکاری با سایر افراد و صرف مقدار زیاد وقت برای یادگیری یا تعلیم مدل های مختلف هم در این زمینه اهمیت دارد. در صورتی که شما نمی توانید در شرایط سخت یا استرس زا به خوبی کار کنید، هوش مصنوعی گزینه مناسبی برایتان نیست!
استفاده از بوت کمپ های تخصصی برای ورود به بازار کار
یکی دیگر از روش های محبوب برای یادگیری هوش مصنوعی، به استفاده از بوت کمپ های تخصصی اشاره دارد. خیلی از افراد تمایلی برای شرکت در آزمون کنکور ندارند و خودآموزی در این رشته، یک مبحث سخت و پیچیده به حساب می آید. اینجا است که استفاده از بوت کمپ و دوره های آموزشی تخصصی مخصوص AI، اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. به صورت کلی، بوت کمپ های به کار رفته در حوزه Artificial Intelligence نه تنها روی بازدهی شما موثر اند، بلکه می توانند همه اطلاعات ضروری و مورد نیازتان را به شما یاد دهند.
خیلی از بوت کمپ ها به گونه ای طراحی شده اند تا طی سه سال، شما را از یک فرد عادی به یک کارشناس هوش مصنوعی تبدیل نمایند. به خاطر داشته باشید که بوت کمپ های تخصصی مخصوص AI، همواره روی درآمد ها، پشتیبانی و میزان بازدهی تان تاثیر گذار است. پس اگر شما هم به دنبال استفاده از دوره های تخصصی این حوزه هستید، حتما باید مقداری وقت با ارزش خود را صرف یافتن بهترین بوت کمپ ها نمایید.
هنگام ورود به دنیای AI باید به چه نکاتی توجه داشت؟
علاقه مندان به فعالیت در دنیای هوش مصنوعی، لزوما باید چند نکته مهم را مد نظر خود قرار دهند. در ابتدا به خاطر داشته باشید که ریاضیات، آمار و احتمال در این حوزه اهمیت زیادی دارند. شما باید بتوانید جبر را متوجه شوید، محاسبات آمار را انجام دهید و به راحتی نسبت به انجام فعالیت های مختلف اقدام نمایید. درک ضعیف در حوزه ریاضیات، ورود شما به بازار کار را با مشکل مواجه می کند. یک متخصص هوش مصنوعی که نتواند دیفرانسیل حساب کند، قدرت چانه زنی زیادی هنگام ورود به بازار کار نخواهد داشت.
جدا از این مسئله، شما باید سعی کنید تا نمونه کار های قوی و مدارک تخصصی دریافت نمایید. مدرک دریافتی شما برای هوش مصنوعی روی پروسه ورودتان به بازار کار به صورت مستقیم موثر است. در صورتی که شما یک مدرک معتبر را دریافت نکنید، در این زمینه با مشکل مواجه می شوید. استفاده از مدل های نوین هوش های مصنوعی برای پر کردن رزومه هم نتایج مطلوبی را در اختیارتان می گذارد. در آخرین مرحله، هنگام توسعه مدل هوش های مصنوعی شما همواره باید در حال یادگیری باشید. از آنجایی که این حوزه همواره رو به رشد است، شما باید دائما در حال یادگیری باشید تا با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید.
سخن پایانی
در این صفحه ما چیستی هوش مصنوعی و بازار کار این حوزه را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که گفته شد AI یکی از حوزه های محبوب و پر سود به حساب می آید که مزایای زیادی را در خود جای داده است. اگر شما هم با ریاضیات خوب هستید و می توانید مدل های پیچیده جبری را درک نمایید، این حوزه می تواند گزینه عالی برایتان به حساب بیاید. به افراد توصیه می شود تا از طریق دوره های دانشگاهی یا دوره های آزاد تخصصی بین المللی نسبت به ورود به این حوزه اقدام نمایند.
در صورتی که شما بتوانید مدرک کارشناسی ارشد هوش مصنوعی را دریافت کنید، طی مدت زمان کوتاهی وارد بازار کار خواهید شد. البته که این حوزه بازار کار رو به رشدی داشته و همه فعالان آن به درآمد مطلوبی دسترسی پیدا خواهند کرد. لازم به ذکر است که مدل های نوین و جدید AI، می توانند از نظر مالی هم مزایای زیادی را به همراه داشته باشند. پس اگر شما هم به دنبال یک شغل خوب در دنیای برنامه نویسی هستید که هم درآمد مطلوبی دارد و هم به توسعه علم و تکنولوژی کمک می کند، می توانید هم اکنون نسبت به توسعه مدل هوش های مصنوعی اقدام نمایید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید