آشنائی با طراحی سایت های تک صفحه ای
طراحی سایت تک صفحه ای یکی از روش های کاربردی و مقرون به صرفه برای راه اندازی یک پایگاه اینترنتی و ورود به دنیای تجارت الکترونیک است. طراحی سایت، مجموعه ای از اصول، مهارت ها و دستورالعمل های خاص برای ایجاد و راه اندازی یک صفحه وب است. در یک طراحی وب سایت استاندارد، اصول و نکات فنی و تخصصی باید به درستی انجام شود.
در یک طراحی حرفه ای عوامل متعددی از جمله نوع طراحی، گرافیک، لایه بندی صفحات، تولید محتوا و سئو در نظر گرفته می شوند. طراحی وبسایت تک صفحه ای یک انتخاب مناسب و مطمئن برای کسانی است که قصد دارند در عرصه کسب و کارهای اینترنتی، شروع به فعالیت نمایند. در این روش، طراحی قالب سایت با توجه به انتظارات و نوع نیازهای کاربر، در سریع ترین زمان و حداقل هزینه انجام می شود. از مهم ترین ویژگی های این نوع طراحی می توان به سرعت در طراحی، استفاده از دامنه و هاست رایگان، محتوای اپن سورس و امنیت بالای صفحه اشاره کرد.
طراحی سایت تک صفحه ای چیست؟
وب سایت تک صفحه ای (One Page Website) و یا وب سایت بدون صفحه به سایتی گفته می شود که تنها با استفاده از یک صفحه HTML ایجاد می شود. در این نوع طراحی، تمام محتوا در یک صفحه پردازش و بارگذاری می شود. در وبسایت تک صفحه ای نیازی نیست که برای دیدن بخش های مختلف سایت، از صفحه اصلی به صفحه دیگری بروید. تمام محتوا به طور کامل در همان صفحه موجود است. کاربران برای مشاهده بخش های مختلف سایت، از نوار پیمایش و لینک های ناوبری کمک می گیرند. طراحی این سایت ها ساده، سریع و کم هزینه است.
این نوع طراحی سایت به دلیل سادگی و سرعت بالا، طرفداران بسیاری دارد. گرافیک این نوع سایت ها به دلیل تک صفحه بودن، اغلب از لحاظ بصری دارای جذابیت بیشتری است؛ چرا که باید در نگاه اول نظر مخاطب را به خود جلب کند. همچنین مدیریت این قبیل سایت ها به دلیل ساختار ساده ای که دارند، راحت تر از سایت های چند صفحه ای است.
مزایای طراحی وب سایت
امروزه با توجه به رشد و پیشرفت فن آوری، وب سایت ها به یکی از ابزارهای تبلیغاتی و موثر در توسعه کسب و کارها تبدیل شده اند. طراحی سایت تک صفحه ای، یکی از بهترین روش ها برای توسعه مشاغل اینترنتی محسوب می شود. در واقع، طراحی اصولی و استاندارد سایت بر اساس انتظارات و اهداف از پیش تعیین شده کاربران صورت می گیرد. یکی از مهم ترین مزایای طراحی سایت، آشنایی مخاطبان هدف با نوع فعالیت، محصولات و خدمات شرکت است.
از دیگر مزیت های طراحی سایت می توان بازاریابی آنلاین، تبلیغات کم هزینه، فعالیت شبانه روزی بدون محدودیت زمان و مکان، دسترسی کاربران به اطلاعات موجود در سایت را نام برد. این بخش دارای مراحل مختلفی از جمله طراحی قالب، انتخاب دامنه و هاست، نوع گرافیک و نحوه مدیریت محتوا است. کد نویسی یکی از روش های رایج در طراحی قالب سایت است. همچنین می توان از انواع قالب های آماده و در برخی موارد قالب های رایگان بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی استفاده کرد.
تفاوت طراحی سایت تک صفحه ای و چند صفحه ای
به طور معمول طراحی سایت به دو صورت تک صفحه ای و چند صفحه ای انجام می شود. سایت تک صفحه ای به هدف جلب نظر کاربر در یک صفحه خاص ساخته می شود. در سایت های تک صفحه ای نمایش کل محتوا در یک صفحه سبب می شود که کاربران با سرعت بیشتر و زمان کمتر مطالب سایت را بررسی کنند. در سایت های چند صفحه ای، کاربران برای مطالعه موضوعات باید از صفحات متعددی بازدید کنند. انتخاب نوع تک یا چند صفحه بودن وب سایت به انتظارات و نیازهای کاربر بستگی دارد.
طراحی سایت های چند صفحه ای بر اساس روش های خاصی انجام می شود. این نوع طراحی تاثیر مستقیم در سرعت بارگذاری سایت دارد و اغلب مناسب وب سایت های فروشگاهی است که قصد فروش محصولات خود را دارند. وبسایت تک صفحه ای نسبت به چند صفحه ای، محتوا و مطالب کمتری را در خود جای می دهد. همچنین اصول سئو و طبقه بندی محتوا در سایت های چند صفحه ای گسترده تر است.
اهمیت طراحی سایت تک صفحه ای
سایت های تک صفحه ای به دلیل سهولت استفاده و سرعت بالا مورد توجه بسیاری از کارآفرینان و استارتاپ ها قرار گرفته اند. در حال حاضر تعداد زیادی از صاحبان مشاغل برای معرفی کسب و کار خود به طراحی سایت تک صفحه ای روی آورده اند. یکی از نقاط قوت این نوع سایت ها، پرهیز از اضافه گویی است.
طراحی این سایت ها به شکلی انجام می شود که کاربر را در کوتاه ترین زمان به هدف برساند. این فرم از سایت ها نرخ تبدیل بالایی دارند و اغلب یک گزینه مناسب برای معرفی، بیوگرافی و ارائه نمونه کار هستند. همچنین به روز رسانی راحت تر و سرعت بهتری نسبت به سایت های چند صفحه ای دارند. از طراحی سایت های تک صفحه ای می توان برای رویدادها، نمایشگاه ها، همایش ها و برنامه های یک روزه یا چند روزه استفاده کرد. از مهم ترین ویژگی های یک سایت تک صفحه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش نرخ تبدیل
یکی از مزایای طراحی سایت تک صفحه ای، افزایش میزان نرخ تبدیل و تعامل میان کاربران است. طراحی سایت به این شکل به کاربر اجازه می دهد تا از تمام مطالب و نکات مهم در یک صفحه بازدید کند. در واقع، کاربر تنها با مراجعه به یک صفحه می تواند اطلاعات کافی را دریافت کند. همچنین بهتر است در برخی از کسب و کارها، پیش از راه اندازی سایت اصلی، یک نمونه اولیه از سایت اصلی به صورت تک صفحه ای راه اندازی شود. این کار علاوه بر معرفی محصولات و خدمات، توجه کارفرمایان و مخاطبان هدف را به خود جلب می کند.
- ریسپانسیو بودن
انتخاب قالب ریسپانسیو برای یک سایت تک صفحه ای این امکان را فراهم می آورد که وب سایت در تلفن همراه و تبلت هم درست نمایش داده شود. ریسپانسیو بودن یک سایت از عناصر مهم در سئو محسوب می شود. یک وبسایت تک صفحه ای به علت میزان محتوای محدود و خلاصه می تواند به راحتی از ویژگی ریسپانسیو بهره مند شود. بسیاری از کاربران از تلفن همراه برای کارهای اینترنتی خود استفاده می کنند و به همین دلیل ریسپانسیو یک ویژگی مثبت برای طراحی یک وب سایت به شمار می آید.
- سازماندهی محتوا و مرور آسان
یکی از مهم ترین مزیت های سایت تک صفحه ای، سازماندهی و طبقه بندی محتوا و مرور ساده مطالب است. در وبسایت تک صفحه ای، تمام محتوا در یک صفحه خلاصه می شود و در دید مخاطب قرار می گیرد. مرور ساده مطالب یکی از عواملی است که سبب افزایش نرخ تبدیل به مشتری می شود. در نتیجه، محتوای متن خوب و چالش برانگیز نقش مهمی در جلب نظر مخاطب دارد. محتوای سایت های به این فرم باید کامل و با کیفیت نوشته شود و در حداقل زمان به اندازه کافی تاثیرگذار باشد.
ذکر این نکته ضروری است که کاربران چندان آشنا با سایت های تک صفحه ای نیستند و همچنان عادت به گردش در صفحات متعدد یک سایت دارند. در نتیجه، هنگامی که یک مخاطب با سایتی تک صفحه مواجه می شود، در نگاه اول احساسی متفاوت در مقایسه با سایر سایت ها خواهد داشت. این هنر و مهارت طراح سایت است که با ایجاد جلوه های بصری خلاقانه و جذاب بتواند نظر کاربر را جلب کند.
- کم هزینه بودن
طراحی و تغییر در یک سایت تک صفحه ای در مقایسه با وب سایت های چند صفحه ای ساده تر و سریع تر است؛ چرا که تمام تغییرات فقط در یک صفحه انجام می شود. در این نوع طراحی به تغییر کدهای صفحات مختلف نیاز نخواهید داشت و همین امر سبب صرفه جویی در زمان و هزینه می شود. نگهداری و به روز رسانی وبسایت تک صفحه ای سهل تر از سایت هایی است که از صفحات متعدد تشکیل شده اند.
در سایت های چند صفحه ای اغلب از طرح ها و آیتم های گرافیکی متفاوتی برای بخش های مختلف استفاده می شود. در طراحی سایت های تک صفحه ای بر یک سبک خاص تمرکز می شود. طراحی سبک انتخابی به بهترین شکل و کیفیت انجام خواهد شد. هرچند طراحی این سایت ها می تواند سریع، کم هزینه و مطلوب کاربر باشد؛ اما اگر سئو سایت و رتبه گرفتن در موتورهای جستجو از جمله گوگل برایتان اهمیت دارد، طراحی سایت های چند صفحه ای انتخاب بهتری خواهند بود.
طراحی انواع قالب
قالب یکی از مهم ترین ارکان و عناصر طراحی سایت است. انواع قالب های سایت بر اساس موضوع هر کسب و کار و اهداف مشخص و از پیش تعیین شده هر کاربر طراحی می شود. از رایج ترین قالب های می توان به قالب های شرکتی، فروشگاهی، اداری، وبلاگ، پورتال و چند منظوره اشاره کرد. استفاده از قالب های آماده و قالب های رایگان یک انتخاب مناسب برای انواع وب سایت ها از جمله سایت های تک صفحه ای به حساب می آید.
قالب وردپرس یکی از قالب های پرطرفدار و محبوب در میان کاربران است. وردپرس یک قالب کدنویسی شده است و همانند بیشتر قالب های آماده دارای انواع افکت، بک گراند، فونت، آیتم های گرافیکی و رنگ بندی است. همچنین از انواع قالب های دیگر مانند طراحی قالب اختصاصی و ریسپانسیو هم در سایت تک صفحه ای استفاده کرد. قالب های اختصاصی تنها ویژه یک سایت طراحی می شوند. این قالب های یونیک با توجه به انتظارات و خواسته های هر کاربر طراحی متفاوتی خواهند داشت.
ویژگی های قالب وردپرس
یکی از قالب های محبوب و پرطرفدار در طراحی سایت به ویژه سایت تک صفحه ای، وردپرس است. این قالب ویژگی های منحصر به فردی دارد. از مهم ترین مشخصه های وردپرس می توان تنوع و گستردگی در طراحی گرافیک، امنیت در ساختار لایه بندی و هزینه مناسب را نام برد. نکته مهم این که وردپرس یک قالب کدنویسی شده است و حتی افرادی که آشنایی با برنامه نویسی ندارند، می توانند با این قالب کار کنند.
قالب های ساده، اختصاصی، فرآیندی و اختصاصی فرآیندی از شاخه های این نوع قالب در طراحی وب سایت به شمار می آیند. در محتوای متنی و کدنویسی گرافیکی اغلب از قالب ساده استفاده می شود. در قالب اختصاصی، می توان نظرات و ایده های کاربر را به قالب اضافه کرد. قالب فرآیندی مختص اجرای دستورالعمل های خاص به صورت اتوماتیک در سایت است. در قالب اختصاصی فرآیندی می توان افزونه و اسکریپت های خاص را به صفحه اضافه نمود. قالب وردپرس سایت تک صفحه ای از کاربردی ترین انواع قالب است.
سخن پایانی
دلایل متفاوتی برای طراحی سایت تک صفحه ای وجود دارد. از مهم ترین این دلایل می توان کاربری آسان، محتوای کمتر، مفیدتر و نرخ مشارکت بیشتر را نام برد. طراحی تک صفحه ای، اغلب ساختار ساده و به روزی دارد و کاربران به راحتی از بخش های مختلف سایت در کوتاه ترین زمان بازدید می کنند. همچنین عنوان و دسته بندی موضوعات به شیوه ای است که مانع از سردرگمی بازدیدکنندگان سایت می شود. یک طراحی سایت موفق به بیشتر دیده شدن صفحه شما کمک می کند. همچنین توجه داشته باشید که یک صفحه پربازدید، باید به طور منظم به روز رسانی شود. طراحی سایت های تک صفحه ای یک انتخاب مناسب برای استارتاپ ها به ویژه اپلیکیشن های تلفن همراه است. به طور کلی، سازماندهی و طبقه بندی محتوای سایت، رضایت کاربران در استفاده آسان از صفحه و کیفیت بالا در طراحی از مهم ترین مزیت های سایت های تک صفحه ای به شمار می آیند.
برای مطالعه مقالات بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید