چگونه معامله گر بازارهای مالی (تریدر) شویم ؟
ارائه های کلی در مورد معامله گری
تریدر یا معامله گر بازارهای مالی به کسی گفته می شود که در بازار هایی مانند فارکس و ارز های دیجیتال معامله می کند. این فرد باید دارای مهارت ها و تجربه های بسیار زیادی باشد. تریدینگ یکی از شغل های بسیار سخت در دنیای امروز شناخته می شود و کسب درآمد از این حوزه بسیار سخت است. نکته ای که وجود دارد این است که به دلیل پتانسیل های بالای درآمد زایی از طریق این حوزه رویا فروشی در آن رواج پیدا کرده و این موضوع می تواند برای بسیاری از افراد مشکل ساز شود.
باید گفت که یک تریدر برای این که بتواند درآمد زایی کند نیاز به تجربه و مهارت دارد و مدت زمان لازم برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای 6 ماه است. کم ترین زمان ممکن برای تریدر شدن 6 ماه می باشد و در دنیای امروز هیچ شغلی وجود ندارد که بتوان در آن دو هفته ای از درجه آماتور به حرفه ای دست پیدا کرد.
مهارت هایی که یک تریدر باید از آن برخوردار باشد به چند دسته تقسیم می شود. اولین مهارت تریدر مربوط به تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال امروزه به شیوه های مختلف وجود دارد و توسط افراد مختلفی تدریس می شود. مهارت دوم یک تریدر مربوط به مدیریت سرمایه و ریسک می باشد. تحلیل فاندامنتال و روانشناسی معامله گری از دیگر مهارت هایی است که یک معامله گر باید نسبت به آن ها تسلط داشته باشد.
مورد بسیار مهمی که باید ذکر گردد مربوط به دوره های آموزشی معامله گری است. امروزه مدرس های زیادی در کشور اقدام به تهیه و عرضه دوره آموزشی در این زمینه کرده اند. افراد باید بدانند که همه ی افرادی که ادعای آموزش معامله گری دارند افراد صادقی نیستند. بنابراین نیاز است تا برای تریدر شدن یک مدرس یا مربی واقعی پیدا کنید.
یکی از سخت ترین شغل های جهان که دارای پتانسیل سوددهی و ضرردهی بالایی می باشد معامله گری است. این شغل می تواند درآمد بسیار زیادی داشته باشد و با همین نکته می توان متوجه شد که معامله گری کار هر کسی نیست. بهتر است آموزش های مربوط به معامله گری در بازار های مالی را تحت نظر یک مربی واقعی آموزش ببینید.
تحلیل تکنیکال در معامله گری
یک تریدر باید در زمینه تحلیل تکنیکال حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. به علم تحلیل و بررسی چارت قیمت تحلیل تکنیکال گفته می شود. تحلیل تکنیکال داده های قیمتی را دسته بندی و وزن دهی می کند و احتمال وقوع یک رخداد در آینده را محاسبه می کند. تحلیل تکنیکال به عنوان پایه و اساس معامله گری شناخته می شود.
افراد می توانند شیوه های مختلف تحلیل تکنیکال را برای تریدر شدن یاد بگیرند. از تحلیل تکنیکال کلاسیک گرفته تا سبک های مختلف پرایس اکشن و امواج الیوت همگی زیر مجموعه تحلیل تکنیکال هستند.
برای شیوه های مختلف معامله گری می توان از سبک های مختلف تحلیل تکنیکال استفاده کرد. افرادی که می خواهند به صورت معامله گر روزانه در این حوزه فعالیت کنند بهتر است اقدام به یادگیری پرایس اکشن کنند.
افرادی هم که قصد فعالیت در بازار های مالی به صورت بلند مدت را دارند نیز می توانند از سبک هایی مانند امواج الیوت استفاده کنند.
پرایس اکشن و سبک های مختلف
پرایس اکشن به سبک های مختلف وجود دارد که هر کدام از آن ها ویژگی های منحصر به فردی دارند.
- پرایس اکشن به سبک البروکس
یکی از بهترین سبک های معاملاتی مربوط به پرایس اکشن به سبک البروکس است. تریدر های زیادی وجود دارند که به استفاده از این سبک به سوددهی رسیده اند. این سبک بیش تر بر پایه روند ها می باشد و یکی از بهترین سبک ها برای ترید در تایم فریم کمتر از 1 ساعت است. افرادی که قصد دارند به سبک اسکلپ در بازار های مالی کار کنند می توانند اقدام به یاد گیری و اجرای این سبک نمایند.
- پرایس اکشن به سبک اسمارت مانی
از جمله دیگر سبک های پرایس اکشن مربوط به اسمارت مانی یا پول هوشمند است. در این سبک افراد می توانند ورود پول هوشمند توسط بانک ها موسسه های مالی را ردیابی کنند. با ردیابی کردن پول هوشمند می توان در هم جهت با موسسه ها اقدام به ترید کرد. در این سبک افراد می توانند سوددهی بسیار زیادی داشته باشند.
- پرایس اکشن به سبک RTM
از جمله بهترین سبک های معاملاتی در پرایس اکشن مربوط به RTM می باشد. این سبک نیز رد پای موسسه های مالی بزرگ دنیا را بررسی می کند. افراد می توانند با استفاده از این سبک اقدام به گرفتن معامله های پر سود نمایند. نکته ی بسیار مهمی که در مورد سبک های مختلف پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال باید ذکر گردد این است که برای تریدر شدن نیازی نیست همه ی این سبک های معاملاتی را یاد گرفت. تمامی این سبک ها مشابه بهم هستند و تفاوت های محسوسی نسبت به یکدیگر دارند. افراد می بایست یکی از سبک ها را با توجه به شخصیت خود یاد بگیرند و سعی کنند در آن استاد شوند.
مدیریت سرمایه و ارتباط آن با معامله گری
برای تریدر شدن افراد می بایست اقدام به یادگیری مدیریت سرمایه کنند. بدون یادگیری سبک های مختلف مدیریت سرمایه افراد نمی توانند در بازار های مالی به سوددهی برسند. یکی از بزرگ ترین مهارت های یک تریدر مربوط به همین حوزه می باشد. افراد با استفاده از مدیریت سرمایه می توانند به اصل اول معامله گری یعنی اول حفظ سرمایه بعد سود کردن پایبند باشند.
مدیریت سرمایه در دنیای تریدینگ به روش های مختلف وجود دارد. افراد می توانند از میان این روش ها یکی را انتخاب نمایند.
اولین روش مدیریت سرمایه مربوط به استفاده از حجم ثابت در معاملات است. این روش دارای مزیت ها و معایب مخصوص به خود می باشد. برای مثال از جمله مزیت ها این روش عدم نیاز به محاسبه حجم مورد نیاز برای هر معامله است. از آن طرف از جمله عیب های این روش مدیریت سرمایه مربوط به ضرر های منحصر به فرد و سود های متفاوت است. به دلیل این که حجم همه ی معاملات ثابت است ولی میزان حد ضرر معاملات متفاوت ممکن است این موضوع برای افراد مشکل ساز شود.
شیوه دیگر مدیریت سرمایه مربوط به معامله کردن با ریسک ثابت است. این شیوه به عنوان بهترین روش مدیریت سرمایه در دنیای امروز شناخته می شود. افراد می توانند با تنظیم کردن حجم معاملات ریسک خود را ثابت نگه دارند. برای مثال در هر معامله با حد ضرر های مختلف ریسک شما 1 درصد باشد. در این صورت به هیچ عنوان شاهد ضرر های بزرگ نخواهید بود.
این موضوع سبب محافظت کردن افراد از کال مارجین شدن نیز می شود. کال مارجین شدن یعنی این که تمام موجودی افراد در حساب معاملاتی صفر گردد. کسانی که حساب خود را از دست می دهند معمولات به دلیل رعایت نکردن قوانین مدیریت سرمایه با این مشکل مواجه می شوند.
بازار های مالی هیچ ربطی به قمار ندارند و بدون علم و دانش نمی توان در آن ها به سوددهی رسید. برای تریدر شدن باید نظم، سبک معاملاتی مناسب و مدیریت سرمایه حساب شده داشته باشید.
روانشناسی در دنیای معامله گری
روانشناسی معامله گری از جمله مهارت هایی است که یک تریدر باید از آن برخوردار باشد. مشکل ترین و پیچیده ترین بخش دنیای تریدینگ همین موضوع است. معامله گری در ذات کار سختی نمی باشد، افراد یا می خرند و یا می فروشند و برای این کار فقط نیاز به کلیک کردن دارند. نکته ای که وجود دارد این است که برای سوددهی و اجرای استراتژی معاملاتی افراد باید احساسات خود را کنترل کنند و این کار بسیار پیچیده و سخت است.
افراد برای تریدر شدن باید ترس، طمع، استرس و نگرانی خود را به بهترین حالت ممکن کنترل کنند. برای این کار تجربه و برخورداری از دانش کافی می تواند بسیار کمک کننده واقع شود.
زمانی که افراد هنگام ترید کردن دچار استرس می شوند به احتمال بسیار بالا یک اقدام خارج از برنامه انجام داده اند و یا ریسک زیادی کرده اند. استرس از عدم کنترل و تسلط افراد بر یک محیط ایجاد می شود. هیچ کسی نمی تواند بازار های مالی را به تنهایی کنترل کند و این موضوع با ذات انسان در تضاد است. اکثر افراد بر زندگی و کار خود تسلط دارند اما بازار های مالی جایی نیست که بتوان آن را کنترل کرد. در این حوزه افراد تصمیم هایی مبنی بر خرید و یا فروش اتخاذ می کنند و نتیجه این تصمیم ها را بدون این که بر آن ها تسلطی داشته باشند دیر یا زود مشاهده می کنند.
طمع افراد معمولا زمانی بروز داده می شود که در یک یا چند معامله سود کرده اند و قصد دارند سود بیش تری بدون در نظر گرفتن برنامه معاملاتی کنند، در این حالت معمولا سود معاملاتی قبلی از بین می رود و مقداری ضرر برای افراد به دنبال این تصمیم ها به جا گذاشته می شود.
ذات بازار های مالی بر پایه احتمالات است و اگر این موضوع درک نشود باعث ترس افراد خواهد شد. بازار های مالی مبنی بر احتمالات حرکت می کنند، قیمت احتمال دارد که بالا یا پایین برود نه قطعا.
بهتر است سبک معاملاتی خود را به گونه ای تنظیم کنید که با آرامش پیش بروید. زمانی که از برنامه معاملاتی خود خارج شوید به احتمال بسیار بالا کنترل احساسات خود را از دست خواهید داد.
بازار های مالی کاملا بر پایه روان انسان ها می باشند و این موضوع عقیده بسیاری از بزرگان حوزه تریدینگ می باشد.
تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال نوع دیگری از روش تحلیل قیمت می باشد و در مقایسه با تحلیل تکنیکال طرفدار کم تری دارد. این نوع شیوه تحلیل بیش تر بر پایه تحلیل داده های اقتصادی است. افراد می توانند با تحلیل این داده ها مشخص کنند که قیمت بالا می رود یا دچار ریزش می شود.
افراد می توانند برای یادگیری این روش تحلیلی کتاب اقتصاد کلان را مطالعه کنند. منابع بسیار مختلف دیگری هم برای آموزش این شیوه تحلیلی وجود دارد.
مقدار سرمایه مورد نیاز برای یک تریدر
مقدار سرمایه مورد نیاز برای یک تریدر می تواند رقم های متفاوتی باشد. یک چهارچوب کلی وجود دارد و آن هم این است که تا زمان سودده شدن و برخورداری از اعتماد به نفس کافی به هیچ عنوان پول بزرگی وارد این بازار ها نکنید.
بسیاری از افراد ممکن است تحت تاثیر هیجان بازار های مالی قرار بگیرند و خانه و ماشین خود را بفروشند و وارد این بازار ها نمایند. انجام این کار ممکن است تبدیل به بزرگ ترین اشتباه زندگی شما شود. حتی زمانی که یک تریدر سودده شود نباید برای تامین سرمایه لازم برای ترید کردن اقدام به فروش خانه و ماشین خود کند.
افراد زمانی که سودده شوند می توانند اقدام به جذب سرمایه گذار با ارائه استیتمنت معاملاتی خود کنند. سرمایه گذار برای تریدر سودده که دارای استیتمنت مناسبی باشد همیشه وجود دارد و افراد می توانند با اثبات توانایی خود سرمایه گذار جذب کنند.
میزان درآمد از این حوزه
میزان درآمد از حوزه تریدینگ کاملا منحصر به فرد و رقم ثابتی نمی باشد. افراد با توجه به میزان موجودی اکانت خود می توانند از این حوزه کسب درآمد داشته باشند. نکته ای که باید ذکر شود مربوط به حساب های معاملاتی است که میزان موجودی آن ها کم تر از 5 هزار دلار است. افراد برای این بتوانند از این حساب ها درآمد داشته باشند باید میزان ریسک خود در هر معامله را افزایش دهند که این موضوع می تواند مشکلاتی برایشان ایجاد کند.
تریدر ها بهتر است پس از کسب تجربه و افزایش مهارت معاملاتی خود اقدام به جذب سرمایه کنند. برای مثال در صورتی که افراد روی یک حساب معاملاتی که موجودی آن بیش تر از 5 هزار دلار است بتوانند 10 درصد سود کسب کنند این رقم معقول و مناسب خواهد بود و نیازی به ریسک های بالا نخواهد داشت.
جمع بندی
تریدر شدن زمان بر بوده و کار سختی است، مانند هر شغل دیگری بهتر است روی این شغل نیز معقولانه اندیشید. انتظارات بسیار بالا از این شغل ممکن است به بهای از دست رفتن عمر و سرمایه افراد تمام شود. برای موفقیت در این شغل بهتر است آموزش ببینید، تجربه کسب کنید، نظم و برنامه داشته باشید و هر روز برای بهتر شدن تلاش کنید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید