یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم ؟
یادگیری برنامه نویسی وب یکی از مشاغل شیرین و پردرآمد در دنیا شناخته می شود. شما به کمک برنامه نویسی می توانید یک نرم افزار با کارایی بالا تولید کنید. به طوری که از این نرم افزار تولید شده در محیط های اداری و تجاری نیز بهره مند شوید. اما از آنجایی که تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است. به همین دلیل برنامه نویسی وب می توانید درآمد زیادی برای شما ایجاد کند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال کلاس یا بسته های مختلف آموزش برنامه نویسی هستند. چرا که با یادگیری برنامه نویسی می توانند علاوه بر خلق آثار خارق العاده، درآمدزایی قابل توجه ای داشته باشند.
یادگیری برنامه نویسی وب می تواند آینده ی شما را تضمین کند. فرقی نمی کند که در کدام کشور به دنبال شغل IT هستید. همین که بتوانید استعداد و نبوغ خود را در این علم گسترش دهید. بی شک آینده ی درخشان و بی حد و مرز در انتظار شما خواهد بود. حال سوال این است که یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم ؟ در ادامه به توضیحات تکمیل تری در این خصوص خواهیم پرداخت.
شروع یادگیری برنامه نویسی به زبان ساده
یادگیری برنامه نویسی وب اول از همه نیاز به علاقه و پشتکار دارد. این موضوع باعث می شود که شما تبدیل به یکی از حرفه ای ترین افراد در برنامه نویسی شوید. به عنوان مثال بسیاری از افراد از همان ابتدا به برنامه نویسی موبایل علاقه مند هستند. اما بهتر است همه چیز از پایه و با دانش اولیه آغاز شود. در نظر داشته باشید که در علم برنامه نویسی بدین صورت نیست که تنها با آموختن یک زبان برنامه نویسی حرفه ای شوید. مخصوصا اگر حوزه ی وب را برای برنامه نویسی و پیشبرد اهداف خود انتخاب کرده باشید. بهتر است این موضوع را بدانید که شما نیاز به یادگیری ابزار و برنامه نویسی مختلفی دارید.
البته برنامه نویسی دسکتاپ هم به این سادگی نیست اما در حوزه ی وب همه چیز کاملا متفاوت است. خصوصا با بروزرسانی هایی که به وسیله ی شرکت های سازنده انجام می شود. شاید کار را برای شما مشکل ساز کند. بنابراین بهتر است اول از همه نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشید سپس شروع به یادگیری برنامه نویسی وب یا دسکتاپ کنید. در نظر داشته باشید که قرار است زمان زیادی را صرف آموزش برنامه نویسیکنید.
آموزش برنامه نویسیبا تمرین و تکرار
برای یادگیری برنامه نویسی باید همیشه در چالش باشید. خود را به چالش بکشید و شاید شب های طولانی را صرف حل مسئله کنید. این موضوع به تنهایی باعث شیرینی برنامه نویسی است. وقتی که شما صرف حل مسئله می کنید بسیار سخت و دشوار است. اما بعد از اینکه باگ های نرم افزار یا برنامه را گرفتید. بی شک حس پیروزی خاصی به شما دست خواهد داد. آیا برای این موضوع آماده هستید؟
شروع یادگیری برنامه نویسی از پایه
یادگیری برنامه نویسی نیاز به پاس کردن دوره های پیش نیاز دارد. به عنوان مثال اگر قرار باشد زبان برنامه نویسی PHP یاد بگیرید. نیاز است که حتما HTML و CSS را آموزش ببینید. البته در نظر داشته باشید که HTML به عنوان زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود. اما یادگیری آن در کنار CSS بسیار شیرین و ساده است. با آموزش HTML و همچنین CSS می توانید خود را برای برنامه نویسی PHP آماده کنید. البته کسانی که به دنبال برنامه نویسی ویندوزی هستند باید راه دیگری را برگزینند. اما PHP به عنوان یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که با آموزش آن می توانید درآمد خارق العاده ای به دست بیاورید. به شرطی که در کار خود خبره و با حوصله باشید. چرا که قرار است شما به وسیله ی این موضوع با باگ های مختلف آشنا شوید و آن را برطرف نمایید.
در اصل قدرت حل مسئله و رفع باگ است که قدرت شما را نمایان می کند. بنابراین همیشه از اینترنت و همچنین از افراد با تجربه کمک بگیرید. همچنین در انتخاب استاد بسیار دقت کنید. چرا که هر چقدر استاد و معلم شما در آموزش از روش های نوین استفاده کند. مطمئنا بر روی آموزش نهایی شما تاثیرگذار خواهد بود.
شروع یادگیری برنامه نویسی به صورت پروژه ای
قبل از یادگیری برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی نیاز است که پشتکار را در دستور کار خود قرار دهید. شاید در نگاه اول یادگیری و آموزش برنامه نویسی کار ساده ای به نظر برسد. اما در نهایت باید این موضوع را بدانیم که شما با چالش های زیادی روبرو خواهید شد. که البته نباید راجع به آن نگرانی داشته باشید. چرا که روشی که به تازگی از ان استفاده می شود. روش پروژه ای است. شما با استفاده از روش پروژه ای می توانید پیشرفت کار خود را ببینید. از آنجایی که آموزش پروژه محور می تواند در پیشرفت شما بسیار تاثیرگذار باشد. به همین دلیل بسیاری از هنرجویان به دنبال آموزش به صورت پروژه ای هستند. البته همانطور که در متن های بالا خدمت شما عرض کردیم برای آموزش به صورت پروژه محوری نیاز است تا پیش نیازهایی را از قبل آماده کرده باشید. که خود آن ها هم می توانند پروژه محوری باشند. به عنوان مثال شما برای یادگیری زبان php به صورت پروژه محور نیاز است تا html و css را آموخته باشید. اما خود html و css را می توانید به صورت پروژه ای انجام دهید. آنگاه با بروزرسانی خود قادر به تکمیل به پروژه ی قبلی خود خواهید بود.
آموزش برنامه نویسی موبایل
برنامه نویسی موبایل یکی دیگر از آموزش هایی بوده که بسیاری از علاقه مندان به دنبال آن هستند. چرا که به کمک این زبان برنامه نویسی می توانند اپلیکیشن های کاربردی در سطح داخلی و حتی بین المللی ارائه دهند. اگر به این دسته از برنامه نویسی علاقه مند هستید با آموزش های مقدماتی می توانید کار خود را شروع کرده و در نهایت با پشتکار و برنامه ریزی درست به هدف نهایی خود دست پیدا کنید. در واقع این سبک از برنامه نویسی با ساخت وب سایت بسیار متفاوت است.
گرچه نباید این موضوع را فراموش کرد که شما در هر زبان برنامه نویسی تنها قوانین مربوط به همان نرم افزار را آموزش می بینید. به عنوان مثال در برنامه نویسی دسکتاپ قوانین و مقررات نسبت به وب بسیار متفاوت است. اما در اصل موضوع هیچگونه تفاوتی با هم ندارند. تنها کمی قوانین آن ها تفاوت دارد. در نظر داشته باشید که در این نوع برنامه نویسی باید به زبان های مختلفی مسلط باشید. چون همانطور که مستحضر هستید برای برنامه نویسی اندروید از یک سری از زبان های خاص استفاده می شود. یعنی اگر قصد داشته باشید که برای اندروید برنامه نویسی کنید. نیاز است تا زبان C#، JAVA، کاتلین، C++ و… را آموزش ببینید. اما رایج ترین آن ها زبان جاوا است. از سوی دیگر اگر قصد یادگیری برنامه نویسی به زبان IOS را داشته باشید باید زبان برنامه نویسی objective c و swift را آموزش ببینید.
یادگیری برنامه نویسی در منزل امکان پذیر است؟
به طور کلی برای آموزش و یادگیری برنامه نویسی وب یا دسکتاپ نیاز به استاد ندارید. شاید این موضوع کمی عجیب به نظر برسد اما شما می توانید در بستر اینترنت به آنچه که مورد نیاز شما است دست پیدا کنید. اما نباید این موضوع را فراموش کرد که پرسش و پاسخ و همچنین به چالش کشیده شدن به وسیله ی استاد بسیار از روش خانگی متفاوت است.
گرچه در آموزش های نوین شما بسته های آموزشی را دریافت می کنید. اگر در هر قسمت از آموزش نیاز به پرسش و دریافت پاسخ داشته باشید. استاد مربوطه در کوتاه ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ خواهند داد.
چگونه آموزش برنامه نویسی وب را شروع کنیم؟
در گذشته نیاز به یک it همیشه در صحنه برای وب سایت وجود داشت. برای مثال شما قصد تغییر یک قسمت از سایت را داشتید. در آن زمان برای انجام این کار نیاز به کد نویسی از سمت برنامه نویس بودید. اما از زمانی که کدنویسی به صورت هسته ای و یکبار انجام می شود. همه چیز به طور کامل متفاوت شده است. یعنی وب سایت های امروز که به صورت پویا نوشته می شوند. کار را برای کارفرمایان بسیار راحت کرده است. چرا که بعد از آموزش های پایه می توانند خیلی راحت قسمت های مختلف سایت را تغییر دهند.
بنابراین یادگیری برنامه نویسی به شما کمک می کند که برای سایر افراد که نیاز به وب سایت دارند. خدمات عالی ارائه دهید. اگر بتوانید این آموزش ها را به صورت اصولی و کارآمد یاد بگیرید. بی شک درآمد قبل توجهی به دست خواهید آورد. همانطور که در متن های بالا خدمت شما عرض کردیم. پایه ی برنامه نویسی یادگیری html و css است. البته این پیش نیاز است که خود دنیای متفاوتی دارد.
یادگیری برنامه نویسی با HTML
یادگیری برنامه نویسی به شما کمک می کند که با خلاقیتی که دارید سایت های فوق العاده ای طراحی کنید. اما پیشنهاد می کنیم که به هیچ عنوان برای حرفه ای شدن عجله ای نداشته باشید. باید تمام مراحل را به صورت قدم به قدم انجام دهید. اولین قدم html است که مخفف Hypertext Markup Language می باشد. شما به کمک html می توانید قالب و صفحه ی وب را طراحی کنید. البته لازم به ذکر است که این صفحات به طور کامل ایستا هستند. مگر اینکه به یک زبان برنامه نویسی مانند php متصل شده و صفحات ایستا را به پویا تبدیل کنید.
اما شما به css و css3 نیاز دارید تا در مرحله ی اول صفحات ایستای خود را زیبا کنید. بعد از اینکه صفحات اولیه ی ایجاد شد می توانید به کمک php پنل ایجاد کرده و صفحات ایستای خود را به صفحات پویا تبدیل کنید.
CSS چیست؟
برای یادگیری برنامه نویسی نیاز است تا CSS را آموزش ببینید. چرا که به کمک CSS می توانید استایل های ویژه ای به دکمه ها، منو ها و سایر اجزای سایت اعمال کنید. فونت های مد نظر خود را تعریف کرده و خیلی راحت فونت مورد علاقه ی خود را در سایت قالب کنید. البته این تنها کارایی CSS نیست. این کد ها به صورت گسترده به شما کمک می کند تا وب سایت شما استایل ویژه ای به خود بگیرد. بنابراین از CSS به عنوان تکمیل کننده ی HTML یاد می شود. بنابراین شما باید این دو را در کنار هم و با هم بیاموزید. فرقی نمی کند که این آموزش به صورت حضوری یا غیر حضوری باشد. همین که اقدام به آموزش کردید باید آموزش های مختلف را مشاهده کرده و با تمرین و تکرار در طراحی قالب خام و استاتیک استاد شوید. آنگاه بعد از حرفه ای شدن در این زمینه زبان برنامه نویسی مانند PHP آغاز نمایید.
یادگیری جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت می تواند شما را به سمت یک برنامه نویس حرفه ای سوق دهد. بعد از اینکه HTML و CSS را آموزش دیدید. نیاز به یک زبان احساس خواهد شد. شما به کمک Java Script می توانید خلع هایی که به وسیله ی HTML ایجاد می شود پر کنید.
زبان PHP
یادگیری برنامه نویسی PHP شاید یکی از ضرورت های ورود به دنیای وب باشد. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که زبان php یکی از محبوب ترین و پر استفاده ترین زبان های برنامه نویسی می باشد. در زبان برنامه نویسی php نیاز است تا درخصوص MYSQL اطلاعاتی داشته باشید. شما به کمک MYSQL می توانید داده ها و اطلاعات خود را در بانک اطلاعاتی نگهداری کنید. همچنین اطلاعات خود را سازماندهی کنید. به همین دلیل به آموزش MYSQL نیاز خواهید داشت. در نظر داشته باشید که وردپرس به وسیله ی PHP ایجاد شده است. به طور کلی برنامه هایی که توسعه پیدا کردند و به سیستم مدیریت محتوا تبدیل شدند به شرح زیر می باشند:
- فروشگاه ساز آنلاین مجنتو.
- فروشگاه ساز آنلاین اپن کارت.
- دروپال.
- سیستم مدیریت محتوای وردپرس.
- سیستم مدیریت محتوا جوملا.
- ویکی پدیا.
- شبکه اجتماعی فیسبوک.
سخن پایانی
یادگیری برنامه نویسی و آموزش برنامه نویسی باید به صورت کاملا اصولی انجام شود. فرقی نمی کند که برنامه نویسی وب یا نسخه ی موبایل باشد. همین که عزم خود را جزم کنید به راحتی می توانید به خواسته ی خود دست پیدا کرده و به یکی از برنامه نویسان حرفه ای تبدیل شوید. که حتی در سطح بین المللی هم فعالیت داشته باشید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید