برنامه نویسی پی اچ پی را چگونه شروع کنیم ؟
آیا شما هم به دنبال شروع زبان برنامه نویسی پی اچ پی هستید؟ حتما می دانید که پی اچ پی یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب به حساب می آید. این زبان برنامه نویسی به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص و کلیدی، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. امروزه راه های بسیار زیادی برای کسب درآمد برنامه نویسان PHP وجود دارد. از آنجایی که سیستم های مدیریت محتوای پیچیده و پیشرفته ای همچون وردپرس و جوملا از این زبان برنامه نویسی در جهت انجام فعالیت های خود استفاده می کنند، به کار گیری آن در جهت انجام پروژه های مختلف به مسئله ای مهم تبدیل شده است. در صورتی که شما هم به دنبال یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی و ورود به این دنیا هستید، ادامه مقاله امروز ما را از دست ندهید.
معرفی زبان برنامه نویسی پی اچ پی
بیایید تا کارمان را با معرفی زبان برنامه نویسی پی اچ پی شروع کنیم. زبان برنامه نویسی پی اچ پی یکی از شناخته شده ترین و مورد استفاده قرار گرفته ترین زبان های برنامه نویسی در سراسر جهان به حساب می آید. ویکی پدیا، فیس بوک، متا، وردپرس و غیره از این زبان برنامه نویسی در جهت ارائه خدمات به میلیون ها کاربر روزانه استفاده می کنند. به خاطر داشته باشید که این زبان، یک زبان جدید به حساب نمی آید.
خیلی از برنامه نویسان مدرن پی اچ پی را به عنوان یک زبان قدیمی ولی کاربردی شناسایی می کنند. این زبان ساده، زیبا و جذاب می باشد. جدا از همه این موارد، قدرت فوق العاده آن باعث شده تا استفاده از پی اچ پی در پروژه های مختلف به مسئله ای مهم تبدیل شود. لازم به ذکر است که این زبان یکی از اولین زبان هایی است که در طراحی وب مورد استفاده قرار گرفت. همین مسئله هم باعث شده تا خیلی از افراد نسبت به استفاده از آن علاقه نشان دهند.
زبان برنامه نویسی پی اچ پی برای اولین بار در سال 1995 یعنی در حدود 27 سال پیش معرفی شد. از همان ابتدای عرضه تا به امروز، تغییرات زیادی در این زبان اعمال شده است. با استفاده از پی اچ پی شما می توانید نسبت به طراحی یک وب سرور کامل اقدام نمایید. استفاده از فایل های اجرا شونده CGI و سرور های لینوکس، به عنوان مهم ترین ویژگی های کلیدی این زبان برنامه نویسی به حساب می آیند. به خاطر داشته باشید که پی اچ پی بر پایه سی طراحی شده است. یعنی فرم نوشتاری و استفاده از آن، شباهت های زیادی با زبان هایی همچون سی و سی پلاس پلاس دارد. در ضمن پی اچ پی هم مثل سی و سی پلاس پلاس از پوینتر ها یا اشاره گر ها استفاده می کند. همین مسئله هم باعث شده تا برنامه نویسان C++ به راحتی بتوانند PHP را نیز مورد استفاده قرار دهند.
مزایای PHP در مقایسه با سایر زبان ها
بی شک در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی مورد استفاده قرار گرفته در طراحی وب سرور، پی اچ پی یک سری ویژگی های کلیدی را در خود جای داده است. همین ویژگی های کلیدی به عنوان مزایا آن به حساب می آیند. انعطاف پذیری خوب به عنوان اولین ویژگی و مزیت زبان برنامه نویسی پی اچ پی شناخته شده است. به صورت کلی این زبان انعطاف پذیری زیادی داشته و شما می توانید آن را در جهت راه اندازی پروژه های مختلف مورد استفاده قرار دهید. در ضمن، این زبان به گونه ای طراحی شده است که شما می توانید همه نیاز های خود را به راحتی با استفاده از آن حل نمایید. پس، استفاده از پی اچ پی همواره نتایج مطلوبی را برای شما در پروژه های مختلف به همراه خواهد داشت. رایگان بودن و متن باز بودن به عنوان دیگر ویژگی مثبت زبان برنامه نویسی پی اچ پی به حساب می آید.
به صورت کلی برخی از فریمورک ها و زبان های برنامه نویسی کاربران را مجبور می کنند تا برای استفاده از آنها مبلغی را پرداخت کنند. در صورتی که پی اچ پی به صورت متن باز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. شما می توانید این زبان برنامه نویسی را بر روی هر سیستم عاملی که دوست داشتید اجرا نمایید. لینوکس، ویندوز، یونیکس و غیره از جمله سیستم عامل هایی به حساب می آیند که از این زبان پشتیبانی خواهند کرد. در ضمن، مفاهیم آموزشی این زبان برنامه نویسی سر راست بوده و شما با خیال راحت می توانید نسبت به یادگیری آن اقدام نمایید. آخرین مزیت PHP در مقایسه با سایر زبان ها مربوط به مدیریت کد است. با استفاده از این زبان، شما به راحتی می توانید نسبت به مدیریت کد و بهینه سازی آن اقدام نمایید. در صورتی که این روند در سایر زبان ها نسبتا دشوار می باشد.
نکات مهم در جهت شروع پی اچ پی
حال که مباحث مقدماتی زبان برنامه نویسی پی اچ پی را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا به سراغ نکات مهم در جهت شروع این زبان برویم. به صورت کلی، پی اچ پی ویژگی های مثبت زیادی دارد. ولی این مسئله دلیل نمی شود که عیبی نداشته باشد. بالاخره پی اچ پی یک سری معایب خاص را نیز در خود جای داده است. با توجه به همه این معایب شما می توانید روند یادگیری خود را تسریع کنید. پی اچ پی می توان کمی پیچیده باشد. این زبان برنامه نویسی خیلی راحت نبوده و مخصوصا افرادی که با دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی آشنا نیستند را سردرگم می کند. برای یادگیری دقیق این زبان برنامه نویسی شما باید با تکنولوژی های مختلفی آشنا شوید. آشنایی با یک سری تکنولوژی های خاص همچون چیستی وب سرور، نحوه راه اندازی آن و سیستم عامل لینوکس به شما کمک می کند تا کد های بهتری را نگارش نمایید.
در ضمن، با اینکه پی اچ پی انعطاف پذیر است ولی استفاده از مفهوم اشاره گر ها باعث شده تا یادگیری آن برای افراد تازه وارد کمی دشوار شود. به همین علت، در صورتی که شما هم به دنبال یادگیری برنامه نویسی PHP هستید، حتما باید خدمات بهترین تیم های فعال در این زمینه را به کار گیرید. با استفاده از خدمات بهترین و قوی ترین اساتید ایرانی، شما می توانید این زبان برنامه نویسی را در بهترین حالت ممکن فرا گیرید. در غیر این صورت، احتمال اینکه در روند یادگیری آن با مشکل مواجه شوید افزایش پیدا می کند.
مهم ترین پیش نیاز های یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی
شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که مهم ترین پیش نیاز های یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این زبان برنامه نویسی به یک سری مفاهیم اولیه نیاز خواهد داشت. در ابتدا شما باید وقت، انگیزه و توان ذهنی کافی برای یادگیری این زبان برنامه نویسی را داشته باشید. بی شک افرادی که در میانه راه آموزش، دوره را رها می کنند با مشکلات جدی مواجه خواهند شد. آشنایی با مفاهیم اولیه زبان انگلیسی، الگوریتم و ریاضیات به شما کمک می کند تا مفاهیم پی اچ پی را خیلی بهتر درک کنید. بالاخره دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی بر پایه الگوریتم و ریاضیات طراحی شده اند. در صورتی که شما به خوبی آنها را درک کنید، با پی اچ پی هم به مشکل برخورد نمی کنید.
مطمئنا برای یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی شما به یک کامپیوتر شخصی یا یک لپ تاپ متصل به اینترنت نیاز دارید. جدا از این مسئله، شما باید بتوانید به خوبی با سیستم عامل های مختلف کار کنید. فرقی ندارد که از ویندوز یا لینوکس استفاده می کنید، در هر صورت باید به خوبی یک سیستم عامل را درک کنید. دیگر مفهوم مهم و کلیدی برای یادگیری پی اچ پی، ساختار صفحات وب سایت و نحوه عملکرد یک شبکه می باشد. آشنایی با یک شبکه کامل به شما اجازه می دهد تا به راحتی نسبت به انجام فعالیت های مختلف اقدام نمایید. در نهایت، برای دریافت بیشترین بازدهی ممکن شما باید با زبان های علامت گذاری همچون اچ تی ام ال HTML و سی اس اس CSS آشنا شوید. پی اچ پی برای مدیریت سمت سرور به کار رفته و این دو زبان علامت گذاری برای طراحی قسمت های جلویی یا فرانت اند یک وب سایت به کار خواهند رفت.
نحوه نگارش کد زبان برنامه نویسی پی اچ پی
در جهت شروع برنامه نویسی پی اچ پی، شما باید با یک IDE یا محیط کد نویسی کار کنید. آی دی ای های زیادی هستند که شما می توانید آنها را در جهت طراحی یک وب سرور با استفاده از پی اچ پی مورد استفاده قرار دهید. PHP Storm و VScode از جمله محبوب ترین آی دی ای های مورد استفاده قرار گرفته در دنیای امروزی ما به حساب می آیند. این برنامه ها به گونه ای طراحی شده اند که شما با خیال راحت می توانید آنها را در جهت بهبود وضعیت یادگیری خود مورد استفاده قرار دهید. البته، لازم به ذکر است که همیشه این موارد بازدهی خوبی را برای شما به همراه ندارند.
چرا که دوره های آموزشی زبان برنامه نویسی پی اچ پی، معمولا با استفاده از یک برنامه خاص هم طراحی شده اند. برای افراد تازه واردی که هنوز آشنایی زیادی با روند کار با آی دی ای ها ندارند، دنبال کردن دوره آموزشی و استفاده از آی دی ای معرفی شده توسط استاد بهترین راه موجود برای یادگیری به حساب می آید. با استفاده از این برنامه ها، شما به راحتی می توانید نسبت به یادگیری پی اچ پی اقدام نمایید و سپس به سراغ تعویض آی دی ای و برنامه به کار گرفته شده برای برنامه نویسی بروید. از جمله دیگر برنامه های پیشنهادی ما به کاربران می توان به Atom و Sublime Text نیز اشاره کرد. این دو برنامه هم ویژگی های مثبت زیادی داشته و شما به راحتی می توانید آن را به کار گیرید.
نحوه شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی
برای شروع یادگیری زبان برنامه نویسی پی اچ پی، پس از آشنایی با موارد مقدماتی گفته شده شما می توانید دوره های آموزشی را تهیه کنید. به خاطر داشته باشید که دو مورد آخر یعنی اچ تی ام ال و سی اس اس اهمیت زیادی دارند. بدون یادگیری این دو مورد، شما با پی اچ پی به مشکل برخورد خواهید کرد. خیلی از دوره های آموزشی، قبل از شروع پی اچ پی نسبت به آموزش تکنولوژی های مختلف و CSS و HTML اقدام می کنند. با تهیه این دوره ها، شما می توانید بازدهی مطلوبی را دریافت نمایید. چرا که این دوره های آموزشی همه مواد مورد نیاز را در اختیار مشتریان خود قرار می دهند. ولی مطمئنا هزینه ای که شما باید برای تهیه این دوره های پرداخت کنید، کمی بالا تر از سایر دوره های آموزشی می باشد.
در نهایت، شما باید این مسئله را نیز مد نظر خود قرار دهید که زبان برنامه نویسی پی اچ پی را نمی توان بدون تمرین و تکرار یاد گرفت. برای یادگیری کامل این زبان برنامه نویسی، شما همواره باید آن را تمرین کنید و مطمئن شوید که مهارت های خود را ارتقا داده اید. فقط دیدن فیلم و شرکت در کلاس های آموزشی برای آشنایی با برنامه نویسی کافی نیست. برنامه نویسی دنیای بزرگ و پیچیده ای است که برای موفقیت در آن شما همواره باید آمادگی ذهنی بالایی داشته باشید.
کلام آخر
همانطور که در مقاله امروز ما مشاهده کردید، زبان برنامه نویسی پی اچ پی، زبانی مهم و کاربردی به حساب می آید که اهمیت زیادی دارد. با استفاده از این زبان برنامه نویسی شما می توانید نسبت به طراحی وب اپلیکیشن اقدام نمایید. با توجه به اینکه این زبان برنامه نویسی اهمیت زیادی داشته و به شدت کاربردی است، امروزه خیلی از افراد نسبت به استفاده از آن علاقه نشان می دهند. پروژه های بزرگ دنیا مقداری پی اچ پی را در خود جای داده اند. از جمله مهم ترین پروژه های راه اندازی شده با استفاده از این زبان می توان به وردپرس، فیس بوک، جوملا و غیره اشاره کرد. در صورتی که شما هم به دنبال یادگیری برنامه نویسی PHP هستید، می توانید هم اکنون نسبت به شرکت در دوره های آموزشی و تخصصی اقدام نمایید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید