چگونه با برنامه نویسی مهاجرت کنیم ؟
مقدمه
این روزها بازار مهاجرت حسابی داغ است و برنامه نویسان نیز همچون سایر مشاغل در این بازار شلوغ به دنبال رویای خود می گردند. مهاجرت با برنامه نویسی یکی از ساده ترین روش های مهاجرت است. می پرسید چرا؟ به این دلیل که مهارت های یک برنامه نویس در هر نقطه از این کره خاکی خواهان دارد. کشورهای جهان اول با سرعت نور در حال پیشرفت هستند و همچون یک آهنربای قوی برنامه نویسان خبره را جذب می کنند.
فرقی ندارد به عنوان یک برنامه نویس به سردترین ایالت کانادا مهاجرت می کنید یا به شهری مدیترانه ای در جنوب اسپانیا. در هر صورت مهاجرت با برنامه نویسی برای شما یک برگ برنده طلایی است. با این حال برای اینکه هیچ گره ای در مهاجرت شغلی شما ایجاد نشود، لازم است که قبل از مهاجرت نکات مهمی را بدانید. در این مطلب قرار است ما این نکات مهم را به شما گوشزد کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
مقصدتان را برای مهاجرت با برنامه نویسی انتخاب کنید
قبل از اینکه اولین گام از مراحل مهاجرت با برنامه نویسی را بردارید، لازم است که برخی نکات را بدانید. به عنوان مثال شما قبل از هر چیز باید کشور مقصد خود را انتخاب کنید. چرا که قوانین مهاجرت برنامه نویس در هر کشور متفاوت است. مهاجرت برنامه نویس در برخی کشورها ساده تر است و در برخی کشورها با دردسرهای زیادی همراه است. برخی کشورها فرصت های شغلی بهتری برای برنامه نویسان ایجاد می کنند و برخی دیگر فرصت های شغلی محدودتری دارند. زبان رسمی برخی کشورها زبان انگلیسی نیست و ممکن است از این بابت کمی دچار چالش شوید. کشور انتخابی شما برای مهاجرت حتی روی میزان دستمزد تان نیز تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین قبل از هر چیز به دقت قوانین کشور مقصد و شرایط آن را برای مهاجرت با برنامه نویسی بررسی کنید.
برای مهاجرت با برنامه نویسی نیاز به چه مهارت های دارید؟
مهاجرت با برنامه نویسی آن هم بدون داشتن مهارت و تخصص تنها در صورتی ممکن است که چراغ جادو را پیدا کرده باشید! همین قدر محال و نشدنی. برای مهاجرت با برنامه نویسی شما حتما به مهارت و تخصص نیاز دارید. بسیار مهم است که رزومه کاری پر باری داشته باشید و پروژه های متعددی را با موفقیت انجام داده باشید تا موفق به اخذ پذیرش شغلی شوید.
در مهاجرت با برنامه نویسی برای کشور مقصد مهم است که شما یک نیروی توانمند و ماهر باشید و تجربه کاری لازم را داشته باشید. در واقع مهمترین اندوخته شما برای مهاجرت تخصصی، دانش و تجربه شماست. بنابراین سعی کنید یک رزومه پر بار ارائه دهید. شرکت هایی که درخواست نیروی کار می دهند رزومه شما را با چندین متقاضی دیگر به قیاس می گذارند. بنابراین باید چیزی چشمگیر در رزومه شما وجود داشته باشد که در این رقابت پیروز شوید و برای مصاحبه دعوت شوید. فراموش نکنید که در اغلب مواقع اخذ ویزای شغلی بدون در دست داشتن پذیرش شغلی محال است.
تسلط به زبان برای مهاجرت برنامه نویس از نان شب واجب تر است
شغل برنامه نویسی یک شغل تخصصی است و مهاجرت با برنامه نویسی نیز یک مهاجرت تخصصی محسوب می شود. فرقی ندارد روی سکوی چندم از مهارت های برنامه نویسی ایستاده اید، شما در هر صورت به مهارت بالایی در زبان نیاز دارید. شغل برنامه نویسی نیاز به تعامل بالایی با سایر اعضای تیم دارد. شما لازم است که با گرافیست، توسعه دهنده، طراح رابط کاربری و متخصص سئو در ارتباط دائم و پیوسته باشید. به همین دلیل نیاز است که به زبان کشور مقصد تسلط بالایی داشته باشید. این زبان می تواند انگلیسی و یا هر زبان دیگری باشد. البته هر کمپانی قوانین خاص خود را در این زمینه دارد. اما در هر صورت باید بدانید که در مهاجرت کاری به ویژه مهاجرت با برنامه نویسی، قوانین سختگیرانه ای در مورد زبان در انتظار شماست. در نتیجه باید پیش از اینکه به فکر مهاجرت باشید اقدام به اخذ مدرک معتبر زبان نمایید.
بهترین کشورها برای مهاجرت برنامه نویس
اگر قصد مهاجرت با برنامه نویسی را دارید باید بدانید که کدام کشورها بهترین مقصد شما هستند تا بی گدار به آب نزنید. انتخاب بهترین کشورها برای مهاجرت شغلی بی شک شانس شما را برای پذیرش بالا می برد. در این کشورها برنامه نویسان دستمزدهای بالایی دریافت می کنند و امکانات رفاهی بهتری در اختیار آنها قرار می گیرد. شما در این کشورها امکان پیشرفت شغلی بسیار خوبی دارید و شرایط برای ترقی شما مهیا است. کشورهایی که در حوزه فناوری اطلاعات ید طولایی دارند جزو اولین کشورهای این لیست هستند. کانادا، استرالیا، آلمان، انگلیس، آمریکا، هلند و سوئیس جزو کشورهای پر طرفدار برای مهاجرت کاری برنامه نویسان محسوب می شوند. در این کشورها حتی برنامه نویسان تازه کار نیز حقوق خوبی دریافت می کنند.
شغل برنامه نویسی در کشور کانادا در لیست NOC قرار دارد و این یعنی شما می توانید بدون داشتن پیشنهاد شغلی و تنها با کسب امتیاز لازم در اکسپرس اینتری، ویزای کار کانادا را دریافت کنید. یک برنامه نویس در کشورهای خارجی می تواند به عنوان برنامه نویس انیمیشن، برنامه نویس بازی، برنامه نویس تعاملی، برنامه نویس اپلیکیشن، برنامه نویس وب، توسعه دهنده نرم افزار و برنامه نویس تحلیلگر مشغول به کار شود.
درآمد یک برنامه نویس بعد از مهاجرت چقدر است؟
اولین سوالی که در مورد مهاجرت با برنامه نویسی در ذهن برنامه نویس ها جرقه می خورد این است که بعد از مهاجرت چه درآمدی خواهند داشت؟ این مبلغ قطعا از درآمدی که در ایران کسب می کنند بیشتر است. بسیاری از برنامه نویس ها با همین رویا پا به کشورهای دیگر می گذارند. در پاسخ باید بگوییم که حقوق شما در برنامه نویسی بستگی به موارد مختلفی مانند کشور مقصد، میزان تخصص و دانش شما، تجربه کاری شما و سیاست های شرکتی دارد که در آن استخدام می شوید.
شما می توانید هم راستا با فعالیت در حرفه برنامه نویسی پروژه های فریلنسری مختلفی را پذیرش کنید. بنابراین بهتر است بگوییم که حقوق و درآمد یک برنامه نویس بعد از مهاجرت شغلی هیچ حد و مرزی ندارد. این موضوع کاملا بستگی به پشتکار شما، سطح زبان شما، میزان تلاش تان، میزان تخصص تان و میزان تجربه و دانش تان دارد. هر چه تعداد زبان های برنامه نویسی بیشتری بلد باشید یقینا این درآمد بیشتر و بیشتر خواهد شد. زبان های برنامه نویسی Java، C#، C++، C و PHP جزو پر طرفدار ترین زبان های برنامه نویسی در کشورهای توسعه یافته هستند.
مزایای مهاجرت با برنامه نویسی چیست؟
به نظر شما چرا انقدر بازار مهاجرت با برنامه نویسی پر رونق است؟ دلیل این حجم از تقاضا چیست؟ یقینا مزایایی که مهاجرت با برنامه نویسی دارد این بازار پر رونق را رقم زده است. یکی از این مزایا فرصت های شغلی متنوع به ویژه در کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا و آلمان است. بازار کار برنامه نویس ها در نقاط مختلف دنیا همیشه بازاری داغ و پر تقاضا است. محال است تخصص و مهارت های برنامه نویسی را داشته باشید اما نتوانید وارد حوزه کاری شوید.
فرصت های شغلی بعد از مهاجرت تخصصی برای یک برنامه نویس بسیار متنوع است و این موضوع یک امتیاز محسوب می شود. به ویژه اینکه در اغلب این فرصت های شغلی حقوق و مزایای بسیار خوبی پیشنهاد می شود. در نتیجه سطح کیفی زندگی شما به عنوان یک برنامه نویس بعد از مهاجرت شغلی بسیار مطلوب خواهد بود و این دقیقا همان چیزی است که برنامه نویسان به دنبال آن هستند.
یک برنامه نویس از چه راه هایی می تواند مهاجرت کند؟
شما برای مهاجرت با برنامه نویسی راه های مختلفی پیش رو دارید. مهاجرت برنامه نویس تنها به یک شیوه خاص محدود نمی شود. حتما برای شما سوال است که این شیوه ها چیست. خواهیم گفت.
- مهاجرت با اخذ ویزای کاری
اولین روش برای مهاجرت با برنامه نویسی، دریافت ویزای شغلی است. این روش بی دردسر ترین و معمول ترین راه برای مهاجرت برنامه نویس محسوب می شود. کافیست بتوانید یک پیشنهاد شغلی نان و آبدار از یکی از کمپانی های مورد نظرتان در کشور مقصد دریافت کنید. شما می توانید با ارسال رزومه و مدارک تان، نظر کارفرمایان را برای ترتیب دادن مصاحبه شغلی جلب کنید و اینگونه موفق به اخذ پذیرش شغلی شوید. بعد از گرفتن پذیرش شغلی می توانید وارد مرحله اخذ ویزای کاری شوید و اینگونه راه را برای خود هموار کنید.
- مهاجرت با اخذ ویزای تحصیلی
راه دیگری که برای مهاجرت با برنامه نویسی وجود دارد، مهاجرت از طریق تحصیل است. بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام مقطع لیسانس در ایران، برای ادامه تحصیل در کشورهای خارجی اقدام می کنند. شما می توانید بعد از اتمام دوران تحصیل تان در کشور مقصد، اقامت کاری دریافت کنید و به عنوان یک برنامه نویس مشغول به کار شوید. یکی از مهمترین مزایای این روش مهاجرت با برنامه نویسی این است که یکی از مقاطع تحصیلی تان را در کشور مقصد می گذرانید و به همین دلیل شانس پذیرش شما در بازار کار محلی افزایش پیدا می کند. شما در حقیقت آشنایی زیادی با فرهنگ و زبان کشور مقصد دارید و دانش آموخته همان مرز و بوم شناخته می شوید. بنابراین کارفرمایان نظر مثبتی در مورد شما خواهند داشت.
- مهاجرت با اخذ ویزای خود اشتغالی
روش دیگری که برای مهاجرت با برنامه نویسی وجود دارد، اخذ ویزای خود اشتغالی است. شما در این روش به عنوان یک موسس استارتاپ باید اقدام به راه اندازی یک کسب و کار در کشور مقصد نمایید. اگر برنامه نویس خبره ای هستید و به تجربه و تخصص خود ایمان دارید این روش برای شما نتیجه بخش خواهد بود.
- مهاجرت با اخذ ویزا از طریق قراردادهای میان دولتی
یکی از شانس های بزرگی که برنامه نویس ها برای مهاجرت کاری آورده اند این است که برخی کشورها قراردادهای میان دولتی با سایر کشورهای دیگر منعقد می کنند. این توافق نامه ها عمدتا به حوزه فناوری و تکنولوژی اختصاص دارند و طی آن ها تعدادی نیروی کار حرفه ای و خلاق می توانند برای کار به کشور مقصد مهاجرت کنند. تعداد زیادی از این نیروهای خلاق را برنامه نویس ها تشکیل می دهند.
- مهاجرت با اخذ ویزا از طریق برنامه های مهاجرت دائم
برنامه نویس ها هیچ گاه برای مهاجرت در مضیقه نیستند. شما می توانید به عنوان یک برنامه نویس از طریق برنامه های مهاجرت دائم اقدام به مهاجرت شغلی نمایید. در این برنامه ها که توسط کشورهایی مانند کانادا ارائه می شوند، تخصص های مورد نیاز مطرح می شوند و معمولا نیاز به متخصصین برنامه نویس نیز در آن ها به چشم می خورد.
آیا برای مهاجرت با برنامه نویسی نیاز به مدرک دانشگاهی دارید؟
دنیای امروز دنیای اثبات مهارت هاست و اعتبار مدرک ها نسبت به گذشته کمتر شده است. تا جایی که بسیاری از کمپانی ها بدون توجه به مدرک دانشگاهی شما و تنها با توجه به میزان مهارت و تخصص تان شما را استخدام می کنند. این موضوع در کشورهای خارجی نیز مرسوم است. حتی در کشورهایی که شاهرگ های صنعت محسوب می شوند نیز ممکن است برخی شرکت ها بی توجه به مدرک دانشگاهی تان شما را صرف تخصصی که دارید استخدام کنند. این موضوع در مورد مهاجرت با برنامه نویسی نیز صادق است.
شما می توانید بدون در دست داشتن مدرک دانشگاهی اقدام به مهاجرت با برنامه نویسی نمایید. البته به شرطی که توانایی ها، تخصص ها و مهارت های لازم را برای انجام کار برنامه نویسی داشته باشید. برخی کمپانی های بزرگ فناوری در شرایط اسخدام خود ذکر می کنند که نیازی به ارائه مدرک دانشگاهی نیست و ارسال رزومه کفایت می کند.
شما می توانید برای مهاجرت با برنامه نویسی بدون مدرک در سایت هایی مانند Coursera و Udacity دوره های لازم را بگذرانید. این سایت ها مدارک معتبر ارائه می دهند. شما می توانید با ارائه این مدارک به شرکت های فعال در زمینه تکنولوژی، توانمندی های خود را در زمینه برنامه نویسی اثبات کنید و پیشنهاد شغلی دریافت نمایید.
اگر قصد مهاجرت با برنامه نویسی را دارید اما مدرک دانشگاهی ندارید سعی کنید یک رزومه معتبر برای خود بسازید. در همایش ها و کنفرانس های برنامه نویسی شرکت کنید و حلقه ارتباطات تان را گسترش دهید. پروژه های مختلف انجام دهید و آن ها را در گیت هاب و سایت های مشابه قرار دهید. شما با این شیوه می توانید حتی شرکت هایی که از شما مدرک خواسته اند را نیز قانع کنید که شما را استخدام کنند. شک نداشته باشید که با داشتن توانمندی و مهارت بالا در برنامه نویسی، می توانید حتی بدون مدرک هم اقدام به مهاجرت تخصصی کنید.
کلام پایانی
دنیای امروز دنیای هوش مصنوعی و تکنولوژی است. دنیایی که برنامه نویس ها در آن پادشاهی می کنند. به همین دلیل است که مهاجرت با برنامه نویسی به بحث داغ روز تبدیل شده است. بسیاری از افراد در پی یادگیری تخصص برنامه نویسی هستند چرا که می دانند مهاجرت کاری آن ها به این شیوه آسان تر خواهد بود. به طور کلی مهاجرت برنامه نویس به کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، آمریکا و کانادا شرایط بهتری را از لحاظ رفاهی برای او رقم می زند. چرا که میزان درآمد برنامه نویس های تازه کار و ارشد در این کشورها به مراتب بیشتر از ایران است.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید