چگونه برنامه نویس وب شویم ؟
همه ما خوب میدانیم که امروزه رشتهها و شغلهای متنوعی که مرتبط با خدمات کامپیوتری مانند برنامه نویسی وب، طراحی وب و غیره هستند از بازار کار مناسبی با درآمد عالی برخوردارند. به همین منظور بسیاری از افراد به دنبال آن هستند که بدانند چگونه برنامه نویسی را شروع کنند. چگونه میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به این توانایی که یک برنامه نویس وب عالی باشند، دست پیدا کنند. داشتن یک نقشه یا یک پروتکل کلی برای رسیدن به مقصد اصلی برنامه نویس شدن، میتواند به شما کمک کند تا مسیر یادگیریتان را به بهترین شکل ممکن بپیمایید. در نتیجه بعد از گذراندن دورههای آموزشی متنوع و دریافت اطلاعات مختلف در زمینههای مختلف مانند زبانهای برنامه نویسی میتوانید به یکی از برنامه نویسهای عالی در این زمینه تبدیل شوید.
تفاوت های برنامه نویسی وب و طراحی وب موارد مهمی است که باید به آنها بپردازیم. ابزارهای برنامه نویسی وب را به شما معرفی کنیم. متخصص شدن در این زمینه منوط به آن است که شما اطلاعات کافی در این زمینه را به دست آورید و سپس به کلیه آموزشهای انجام شده، عمل کنید.
چگونه برنامه نویس وب شویم ؟
برای برنامه نویس وب شدن شما باید موارد متنوعی در زمینه نحوه برنامه نویسی، ابزارها و همچنین در مورد کدهای دستوری را فرا بگیرید. زبانهای برنامه نویسی میتواند به شما در نحوه نوشتن وب سایتها کمک کند و شما قطعاً به این روش میتوانید یک برنامه نویس موفق باشید. بسیاری از افراد که تازه به این راه پا گذاشته اند به سوالات متنوعی مواجه میشوند. با عبور از پله های مختلف میتوانید به یک برنامه نویس عالی تبدیل شوید.
انواع سایتها را بشناسید!!!
شاید ابتداییترین پله برای برنامه نویس وب شدن آن باشد که شما باید سایتهای موجود را بر اساس نوع عملکرد و بر اساس نوع محتوا بشناسید. سایتها به دو دسته استاتیک یا ایستا و سایتهای داینامیک یا پویا طبقهبندی میشوند. اگر شما یک وب سایت را برنامه نویسی کنید و کدهای موجود را ثابت قرار دهید وب سایت شما استاتیک است. شما برای آنکه بتوانید محتوای جدیدی به صفحه وب سایت خود اضافه کنید، باید دوباره به کد نویسی اقدام کنید و مجدداً کدهای جدید را وارد سایت نمایید. در مقابل چنین وب سایتهایی، وب سایتهای داینامیک قرار گرفته اند. در این حالت تنها یک بار برای کد نویسی برنامه سایت مد نظر اقدام میکنید. همچنین به راحتی میتوانید با تغییرات متنوع مطالب مختلفی را به سایتتان اضافه کنید. با در نظر داشتن نوع فعالیت کاربر و همچنین نوع سایت، شما میتوانید برای داشتن سایت استاتیک و یا سایت دینامیک و برنامه نویسی آن اقدام کنید.
زبانهای برنامه نویسی وب را یاد بگیرید
زبانهای برنامه نویس وب بهترین و مهمترین ابزاری هستند که یک برنامه نویس به آن نیازمند است. زبانهای برنامه نویسی متعدد و پیشرفته هستند. در حالت کلی ما دو نوع زبان برنامه نویسی را مشاهده خواهیم نمود. نمونه اول زبان برنامه نویس وب پایه است. برای مثال html، CSS، جاوا اسکریپت و … زبانهای برنامه نویسی پایهای هستند. هر فردی که قصد دارد در زمینه برنامه نویس وب فعالیت کند، باید به این نمونه از زبانهای برنامه نویسی تسلط کامل داشته باشد. به این زبان ها، زبان های سمت فرانت یا سمت کاربر هم می گویند.
زبانهای دیگر برنامه نویس وب به زبانهای برنامه نویس پیشرفته معروف هستند. شما میتوانید به واسطه یادگیری آنها قدرت بسیار بالایی از برنامه نویسی خود را به نمایش بگذارید. برای مثال زبانهای php، پایتون از زبانهای برنامه نویس وب پیشرفته هستند. به این زبان ها زبان های برنامه نویسی بک اند نیز می گویند که سمت سرور اجرا می شوند.
یک برنامه نویس حرفه ای وب، html را به خوبی میشناسد
شاید در راه برنامه نویس وب شدن باید html یا این زبان را به عنوان زبان مادری برنامه نویسی معرفی کنیم. شما به واسطه یادگیری چنین زبانی میتوانید ساختار اصلی و قالب اصلی صفحه وب را بسازید. این زبان برنامه نویسی به عنوان زبان نشانه گذاری معرفی میشود. به واسطه این زبان برنامه نویسی میتوانید تعداد صفحات وب خود را مشخص کنید. بخش بندیهای آن را تعریف کنید و محتوای هر بخش را در قسمت معینی قرار دهید. ساختار ابتدایی و پایهریزی بنای ابتدایی یک وب سایت با کد نویسیهای html امکانپذیر است. سربرگها، کادرهای محتوا، پایین صفحه و همچنین ستونهای کناری موجود در وب سایتها، همگی به وسیله htmlها طراحی میشوند.
با جاوا اسکریپت تحت وب برنامه نویسی کنید
قطعاً برای موفق شدن در راه برنامه نویس وب شدن، باید نخستین زبانهای برنامه نویسی را بشناسید. CSS و html قطعاً یکی از مهمترین زبانهای برنامه نویس وب هستند. کمبود هایی در زمان استفاده از زبانهای برنامه نویسی دیگر برای بهینه سازی سایت شما وجود دارد که میتوانید با استفاده از جاوا اسکریپت آنها را رفع نمایید. شما به واسطه این زبان برنامه نویسی میتوانید به عنوان یک بازدید کننده، یک برنامه نویسی خاص را برای سایت مد نظر خود ارائه دهید. برای اعتبار بخشی به فرمها و همچنین برای برقراری ارتباط موثر با سرورها از سمت کاربر و مواردی از این قبیل شما به زبان html تنها نیاز ندارید و این برنامه نویسی قدرت کافی برای انجام این امور را ندارد. شما به واسطه انجام کدهای دستوری جاوا اسکریپت میتوانید بر روی سایتتان عملکرد مثبتی داشته باشید. در قسمتهای مختلف کنترل مواردی مانند فرمهای موجود و غیره را به دست بگیرید.
پوستههای برنامه نویسی وب و لایههای متنوع آن
اگر برنامه نویس وب هستید، خوب میدانید که برنامه نویسی مانند یک ذره اتمی است. شما برای یافتن هستههای اتمی باید لایه به لایه پیش بروید و از لایههای بالایی موارد مختلف را جداسازی کنید تا به هسته اصلی برسید. در حالت کلی برنامه نویسی دارای دو لایه اصلی است، لایه فرانت اند و لایه بک اند. آنچه که یک کاربر در بخشهای متنوع سایت شما مشاهده میکند؛ فرانت اند است و آنچه که یک فرد متخصص برنامه نویسی در پشت صحنه انجام میدهد بک اند خواهد بود. در چنین حالتی باید بیان کنیم کدهای نوشته شده در بک اند و فرانت اند تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. زبانهای برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت، html و … مربوط به قسمت فرانت اند هستند.
زبانهای برنامه نویسی بک اند
برای آنکه به برنامه نویس وب عالی و حرفهای تبدیل شوید، باید در پشت صحنه نیز بتوانید مانند صفحه اصلی وب سایت به بهترین شکل ممکن عمل کنید. قطعاً پشت صحنه عالیتر و با کیفیتتر میتواند نیاز کاربران را رفع کند. از مهمترین و پر استفادهترین زبانهای مناسب برنامه نویسی وب در بک اند میتوانیم به مواردی مانند php، زبان برنامه نویسی پایتون و موارد مختلف دیگر اشاره کنیم. PHP یکی از زبانهای برنامه نویسی معروف و قدیمی موجود است. زمانی که یک کد روی سرور اصلی اجرا میشود و نتیجههای خروجی اجرا شده برای کاربر اصلی سایت ارسال میشود. کدهایی که به زبان php بر روی سرور نوشته شدهاند، وظیفه انجام چنین اموری را بر عهده دارند. شما به وسیله php میتوانید از وردپرس برای سیستم مدیریت دقیق محتوایی خود استفاده کنید. همچنین میتوانید اپن کارت ایجاد کنید و یک فروشگاه آنلاین را به وسیله php بسازید.
پی اچ پی دارای مزایای مختلفی است و به همین دلیل میتوانیم آن را به عنوان یکی از زبانهای اصلی برنامه نویسی معرفی کنیم. پایتون یکی از زبانهای برنامه نویسی جدیدی است که حوزههای مختلف تکنولوژیهای جدید را به وب سایتها اضافه میکند. برای مثال شما میخواهید از هوش مصنوعی، بازسازی صفحات وب سایت و همچنین ساخت اپلیکیشنهای متنوع موبایل در وب سایتتان استفاده کنید. در چنین حالتی شما به برنامه نویسی پایتون نیاز دارید. این زبان برنامه نویسی بسیار محبوب است. کتابخانههای زیادی در این نمونه زبان برنامه نویسی وجود دارند که جذابیت آن را افزایش دادهاند و کارکرد آن را نیز راحتتر نمودهاند.
برترین و مهمترین ابزارهای برنامه نویسی وب کدامند؟
در زمینه برنامه نویس وب شدن مانند هر زمینه دیگری باید اطلاعات خود را روز به روز آپدیت کنید. باید به این نکته توجه کنید که وجود ابزارهای مورد نیاز و متنوع میتواند در پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه طراحی وب و همچنین پیشرفته شدن فعالیت شما در این حرفه کمک کند. به همین دلیل برنامه نویسان باید از جدیدترین متدها، از جدیدترین ابزارها و جدیدترین روشها برای برنامه نویسی وب استفاده نمایند. از مهمترین ابزارها به مواردی مانند Github، W3C Markup Validation، Pingdom Tools، Regex pal و … می توان اشاره نمود.
تفاوت های برنامه نویس وب و طراح وب چیست؟
شاید در ابتدا به این نکته بیندیشید که برنامه نویس وب شدن با طراح وب شدن تفاوت آنچنانی ندارد و این دو مورد با یکدیگر یکی هستند. باید عنوان کنیم که طراحان وب سایت یا توسعه دهندگان صفحه های وب، افرادی هستند که با سبکشناسیهای هنری و همچنین زیبایی شناسی میتوانند به بهبود روابط و عملکرد سایت کمک کنند. به عبارت دیگر آنها توسعه دهندگان وب سایت، افراد خلاق و هنرمندی هستند و میتوانند حوزههای فعالیتی هر وب سایت را درک کنند و به توسعه آن در زمینه فعالیتی خود کمک نمایند.
برنامه نویس فردیست که مسئولیت خود را در پشت صحنه انجام میدهد. معمولاً فعالیتی که برنامه نویس انجام داده است را در وب سایت نخواهیم دید. اجرای بدون مشکل و بدون نقص یک سایت در یک صفحه و نوشتن کدهای دستوری برای نحوه نمایش صفحه سایت در گوشی موبایل و یا کامپیوتر توسط یک برنامه نویس اعمال میشوند. این نمونه افراد به جای آنکه از روشهای هنری و خلاقیتی استفاده کنند، باید دید تحلیلی دقیق و بهتری نسبت به نحوه کارکرد یک صفحه وب سایت داشته باشند. تسریع پاسخ به نیاز کاربر در نحوه طراحی سایت از مواردی است که یک برنامه نویس سایت باید به آن توجه کند. با توجه به این موارد خوب میدانید که برنامه نویس وب با طراح وب چه تفاوتهایی دارد و هر کدام باید در چه زمینهای آموزش ببینند.
بازار کار برنامه نویسی وب در ایران
با پیشرفته شدن علم و تکنولوژی، جامعه به برنامه نویس وب نیاز بیشتری نسبت به گذشته خواهد داشت. همه ما برای خرید محصولات متنوع از وبسایتها استفاده میکنیم. هر زمان سوال و یا نکتهای را قصد داریم درک کنیم به وب سایتها مراجعه میکنیم و اطلاعات و وبلاگهای مختلف موجود در وب سایت را مطالعه مینماییم. در چنین حالتی خوب میدانیم که برنامه نویس وب فردیست که میتواند به نحوه چیدمان، نحوه ارائه کارکردها و همچنین سرعت بارگذاری و فعالیتهای مختلف دیگر سایت اشراف داشته باشد. به همین دلیل بازار کار برنامه نویسی وب در ایران به دلیل پیشرفته شدن جامعه و افزایش نیاز برای طراحی وب سایتهای مختلف، مناسب میباشد. اگر قصد دارید برای برنامه نویسهای وب شدن تلاش کنید، همین امروز اقدام کنید و آموزشهای لازم را در بر بگیرید.
درآمد یک برنامه نویس وب در ایران به عوامل و موارد مختلفی بستگی دارد. پارامترهایی مانند تعداد پروژههایی که در یک ماه دریافت میکند، نحوه برنامه نویسی و عدم استفاده از کدهای تکراری میتواند در میزان درآمد یک برنامه نویس تاثیرگذار باشد. بسیاری از برنامه نویسان وب به صورت فریلنسری یا دورکاری در ایران فعالیت میکنند. معمولاً برنامه نویسان در ایران با توجه به میزان کارشان و همچنین با توجه به تجربه کاری که دارند از مبلغ ۶ میلیون تومان تا مبلغ ۵۰ میلیون تومان در ماه درآمد دارند.
بررسی بازار کار برنامه نویس وب در خارج از ایران
بعد از بررسی بازار کار برنامه نویس وب در ایران باید به این نکته بپردازیم که قطعاً کشورهای پیشرفتهتری نسبت به ایران وجود دارند. کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان و کشورهای اروپایی دیگر به دلیل نداشتن نیروی کار متخصص برآنند تا از جذب برنامه نویس وب و نیروهای متخصص دیگر از کشورهای مختلف اقدام کنند تا نیاز جامعه خود را برطرف نمایند. به دلیل پیشرفته شدن و سیستماتیک شدن همه فعالیتهای موجود در خارج از ایران باید عنوان کنیم که برنامه نویس در کشورهای خارجی فعالیتی دو برابر نسبت به ایران را خواهد داشت. این شغل یعنی برنامه نویس بودن یکی از شغلهای مورد نیازی است که ما در کشورهای اروپایی، آمریکایی، آسیایی و … برای مهاجرت مشاهده میکنیم. درآمد در چنین کشورهایی به دلار است. در حال حاضر برنامه نویس بودن در کشورهای اروپایی و آمریکایی به عنوان یکی از شغلهای پردرآمد در جهان شناخته میشود.
کلام نهایی و نتیجهگیری
با توجه به آنچه که در خصوص تفاوت های برنامه نویسی وب و طراحی وب عنوان کردیم خوب میدانید که درآمد برنامه نویسی وب در کشورهای خارجی بیشتر از ایران است. شما با شروع آموزشها و شناخت انواع سایتها و همچنین آموزش در زمینه زبانهای برنامه نویسی مختلف مانند html، جاوا اسکریپت یا پایتون میتوانید برای ارتقا خود در این زمینه اقدام کنید. دریافت پروژههای متنوع برای برنامه نویسی وب میتواند تجربه شما را بیشتر کند و شما میتوانید به اطلاعات مفیدتری در این زمینه دست یابید.
سعی کنید هر روز نسبت به روز قبل در زمینه برنامه نویسی موفقتر عمل کنید و اطلاعات خود را ارتقا بخشید. این موضوع میتواند در حرفهایتر شدن شما در این زمینه کمک کند. با توجه به بازار کار موجود در ایران برای یک برنامه نویس وب میتوانیم عنوان کنیم که شما در سالهای آینده در این رشته میتوانید به درآمدزایی عالی برسید. داشتن خلاقیت در رشته برنامه نویس وب بسیار مهم است. همچنین شما باید ابزارهای برنامه نویسی را بشناسید و به تسلط کافی در نحوه استفاده از این ابزارها برسید. در چنین حالتی شما میتوانید به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید و در دنیا نامی آشنا برای خودتان رقم بزنید.
برای مطالعه مطالب بیشتر با ایران فریلنس همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید